Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Esentepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencilerine, "Çevre Kirliliği Eğitimi" verildi. İlk kez Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde verilen eğitimde, çocuklara Çevre Temizliği, Küresel Isınma, Ekosistem, Yenilenebilir Enerji ve Geri Dönüşüm konuları anlatıldı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Kirliliği Kontrol ve Denetim Şube Müdürlüğü, Esentepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencilerine, "Çevre Kirliliği Eğitimi" verdi. Eğitime, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencileri katıldı. Esentepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde başlayan eğitimde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nda görevli çevre mühendisleri tarafından "Çevre Temizliği, Küresel Isınma, Ekosistem, Yenilenebilir Enerji ve Geri Dönüşüm" konuları anlatıldı. Sabah ve öğle grupları olmak üzere iki aşamada tüm öğrencilere verilen eğitimde çizgi film ile çevre kirliliğine neden olan etkenler ve zararlı güneş ışınlarından korunma yolları aktarıldı. Daha sonra Çevre Mühendisi Ramazan Değirmenci tarafından öğrencilere katı atık ve yönetimi, atıkların geri dönüşümü, geri kazanımı, geri kullanımı hakkında bilgi verildi. Katı atıkları azaltmak için neler yapılabileceğini anlatan Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan siyah poşetlerin evsel atıklar, mavi poşetlerin ise pet şişe, kağıt, cam şişe ve teneke gibi geri dönüşümü sağlanan tüm atıklar için olduğunu ifade etti.

ÇOCUKLARA ÇİZGİ ROMAN VE TİŞÖRT HEDİYE

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimin Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm bilgi evi ve kurs merkezlerinde öğrencilere anlatılacağını söyledi. Denizli merkezdeki 10 bilgi evi ve kurs merkezinde tamamlanan eğitimin ardından organizasyonun ilçelerde de düzenleneceğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, "İlk önce temizlik vücudumuzda başlar. Bu evimizi, okulumuzu, parklarımızı, sokaklarımızı temiz tutarak devam eder. Bunlar da çevremizin, doğamızın korunmasını sağlar" dedi. Eğitim sonunda öğrencilere Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Çevre Kirliği, Küresel Isınma, Ekosistem, Yenilenebilir Enerji ve Geri Dönüşüm" konulu çizgi romanlar ile üzerinde "Temiz bir çevre için el ele" yazılı tişört hediye edildi. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim