Kale ilçesinde Fethullaçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 1 dernek ile kız ve erkek öğrenci yurtlarına polis bugün operasyon düzenledi. Operasyonda 3'ü kadın, 6 kişi gözaltına alındı. Aramalarda askeri kamuflaj, Fethullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildiği belirtildi.. Kız ve erkek öğrenci yurtlarının kazan dairelerinde ise yakılmış kitaplar, belgelerin külleri, cep telefonu, kayıt cihazı, bilgisayar ve USB flaş disk bulunduğu kaydedildi.

Polis, Fethullah Gülen'e ait kitap ve belgelerin yakıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yurt ile birlikte, aynı örgüte ait olduğu belirtilen  Kale Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dayanışma Derneği ile bu derneğe bağlı bir kız ve 2 erkek öğrenci yurduna da eş zamanlı baskın yapıldı.

Aramalarda Fethullah Gülen'in kitaplarıyla birlikte dergiler ele geçirildi.

 Kız Yurdu'nda ise 1 askeri kamuflaj, 6 bilgisayar, 1 adet kayıt cihazı ele geçirilirken, kazan dairesinde yine yakılmış kitaplar ve belgelerin külleri bulundu.

Yakalanan 6 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından, mahkemeye çıkarılmak üzere "Devletin Birliğini ve Ülkenin Bütünlüğünü bozma" suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

 

Editör: TE Bilişim