Demokrasi destanı 11’inci gününde… Denizlililer TSK içerisinde yapılanan FETÖ yanlılarının, 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına karşı Delikliçınar Meydanı’nındaki demokrasi nöbetine devam ediyor. Denizlililer, ellerinde Türk bayraklarıyla darbeye karşı tek ses tek yürek olmayı sürdürüyor.

Denizli'de on binlerce vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY teröristlerinin giriştiği darbe kalkışmasına karşı, demokrasi destanı yazmaya devam ediyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan Denizlililer birlik ve beraberlik içinde “Darbeye hayır” diyerek Delikliçınar Meydanı’nı boş bırakmıyor. 11’inci gününe giren demokrasi destanına önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli eski belediye başkanları Hasan Gönüllü ve Ali Aygören ile vatandaşlar katıldı.

 

DR. RAMAZANOĞLU: “DEMOKRASİ NÖBETİMİZİN 4 ŞİARI VAR”

Darbeye karşı demokrasi nöbetini tutmaya devam ettiklerini kaydeden önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, “Demokrasi nöbetimizin 4 şiarı var. Bunun için buradayız. Hep beraber tüm dünyaya sesleniyoruz. ‘Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan. Biz her şeyle biriz, beraberiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz.’ Hain çatı örgütü, eli kanlı hainler akıllarına koydukları stratejileriyle milletin iradesine müdahale etmeye kalktılar. Milli irade kutsaldır. Ona elini uzatanlar karşısında bu milletin evlatlarını bulur. 11 gündür darbeye karşı, milli irademizin üzerine indirilmek istenen o yumruğa karşı omuz omuzayız. Bu ülke, bu millet hedefi yolunda yürümeye devam edecek. Daha büyük bir ekonomi daha ileri bir refah seviyesi daha ileri bir demokrasi için. Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras Güçlü bir Türkiye’dir” dedi.

 

 GÖNÜLLÜ: “12 EYLÜL DARBESİYLE GÖREVDEN ALINDIM”

Denizli halkını demokrasiyi müdafaa ederken görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden eski Denizli Belediye Başkanı Hasan Gönüllü, “Ben 12 Eylül darbesiyle görevden alındığım için; ihtilalin nasıl acı bir şey olduğunu, memleketi ne kadar geriye götürdüğünü yaşamış bilen bir insanım. Bu nedenle bu darbenin önlenmiş olmasının anlamı benim için çok farklı. Bütün milletinizin demokrasiye sahip çıkması gerçekten övünülecek bir durum. Biz de diğer modern ülkeler gibi hükümetler darbelerle değil seçimlerle gitsin istiyoruz. O bakımdan Türkiye’nin yaşamış olduğu darbe girişiminin önlenmesinin anlamı çok büyüktür” diye konuştu.

 

AYGÖREN: “BU HAİNLERİN TÜRK VE MÜSLÜMAN OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

“İnsanlarımız, demokrasiden vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdi” diyen eski Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören ise şunları söyledi: “Demokrasi nöbetinde yılmadan, usanmadan, bıkmadan bekleyen bütün milletimizi en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Demokrat olmak kolay bir şey değil. Demokrasi mücadelesi yapmak da kolay bir şey değil. Milletin parasıyla alınan topla tüfekle millete saldıran bu hainlerin asla Türk ve Müslüman olduğuna inanmıyorum. Bunlar sahte Müslümanlar, bunların insan olması mümkün değil. Demokrasinin kıymetini iyi bilelim. Her zaman birliğimizi, beraberliğimizi koruyalım.”

Editör: TE Bilişim