TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY’nin giriştiği darbe kalkışmasına karşı 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetinin 23’üncü gününde Denizlispor’un yönetici, teknik heyet ve futbolcuları ile sahneye çıkan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlara arkasında “İnadına Demokrasi” yazılı Denizlispor logolu tişört dağıttı.

Denizlililerin, TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da giriştiği darbe kalkışmasına karşı sürdürdüğü demokrasi nöbetine Denizlispor yönetici, teknik heyet ve futbolcuları da katıldı. 23’üncü gününe giren demokrasi destanına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip, futbolcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizlispor camiası sahneye, arkası “İnadına Demokrasi” yazılı Denizlispor logolu tişörtle çıktı. Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, “15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişimine karşı, halkımızın demokrasiyi koruma adına gösterdiği tavır her türlü övgüye değerdir. Bir daha böyle karanlık günlerin yaşanmaması ve demokrasiyi koruma adına yapmış olduğunuz bu davranışa destek olmak için ben ve yönetim kurulum bugün sizlerle birlikteyiz. Dilerim ki bir daha böyle demokrasi dışı girişimler olmaz” dedi.

Başkan Zolan: “Herkes değerlerimize sahip çıkacak”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Dün İzmir’deydim. Konak Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katıldım. İzmirli kardeşlerimizin sizlere çok selamı var. Çok şükür bu bayrağa, bu vatana ve demokrasiye sahip çıktınız. Bundan sonra da herkes gücü yettiğince bu değerlerimize sahip çıkacak, inşallah yüreğimizde, aklımızda ve ruhumuzda; vatan, bayrak, demokrasi ve milli irade sevgisi hiçbir zaman eksilmeyecek daha da artacak” diye konuştu.

“Denizlispor ayrı bir değer”

Bugünkü demokrasi nöbetine Denizlispor’un da katıldığını kaydeden Başkan Zolan, “Denizlispor bizim için ayrı bir değer. Denizlimizin markası. Eğer siz tribünleri doldurursanız; başkanımız, yönetimimiz ve futbolcularımız bunun karşılığını sizlere gösterecektir. Denizlispor daha üstleri hak ediyor. Nasıl darbeye karşı beraber olduysak, demokrasiye sahip çıktıysak; hep birlikte Denizlisporumuza da sahip çıkacağız. Millet ne derse o olur. İnşallah aynı hedefe doğru birlikte koşacağız. Ben Denizlispor yönetimine ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Demokrasi kazanmaya devam edecek”

Türk milletinin, bir milletin darbeye karşı nasıl duracağını tüm dünyaya öğrettiğini belirten Başkan Zolan sözlerine söyle son verdi: “Siz bu meydanlarda olduğunuz, milli iradeye sahip çıktığınız sürece Denizli’de ve Türkiye’de darbe yapılamayacaktır. Bayrağımız dalgalanmaya, demokrasi kazanmaya devam edecek ve ülkemiz bir bütün olarak kalacaktır.” Konuşmaların ardından demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara 3 bin adet arkasında “İnadına Demokrasi” yazılı, Denizlispor logolu tişört dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim