Denizli Haber - 1. İş ve Yatırım Zirvesi’ne (First Podgorica Investment Forum) sadece Balkanlar'dan değil, aynı zamanda Avrupa ve dünyadan da çok sayıda iş adamı ve yatırımcı katıldı. Başkent İdaresi tarafından, Podgoritsa ve Karadağ'a bir bütün olarak yatırım yapmak isteyen potansiyel yatırımcılara sunulan zirve toplantısı türünün ilk örneği olma özelliğini de taşıyor.

Düzenlenen Forum'da potansiyel yatırımcılara toplam 247,1 hektar alana sahip bir iş bölgesinin yanı sıra site altyapısının yeri, yönetimi ve finansmanı, gerçekleştirilebilecek faaliyetler, kullanıcıya verilen olanaklar ve iş için önemli olan diğer konular hakkında bilgi sunuldu.

Hedeflenen proje kapsamında modern bir lojistik, fuar merkezi, standartların üzerinde modern bir sergi alanı, yeni hastane, parklar ve vatandaşlara yeni istihdam alanları ve bu bölgenin görünümünü önemli ölçüde değiştirecek bir dizi diğer tesis bulunuyor.

İki panelden oluşan zirvenin ilk paneli Şehir Müdürü Marjan Juncaj tarafından yönetildi ve Podgoritsa Belediye Başkanı Dr. Ivan Vukovic - Üsküp Belediye Başkanı Petre Silegov'un yanı sıra Belgrad Belediye Meclisi Başkanı Nikola Nikodijevic de katıldı.

İkinci panelde Karadağ Hükümeti Ekonomi Bakanı Dragica Sekuliç, Karadağ Ticaret Odası Başkanı Vlastimir Golubovic, Yatırım ve Kalkınma Fonu (IRF) Başkanı Zoran Vukceviç, Karadağlı Predrag Mitroviç ve Zetagradnja CEO'su Blagota Radoviç katıldı. Panel, Yabancı Yatırım Geliştirme Ajansı (MIPA) Müdürü Miloš Jovanović tarafından yönetildi.

Podgoritsa Belediye Başkanı Dr. Ivan Vukovic ev sahipliğinde düzenlenen 1. İş ve Yatırım Zirvesi’ne (First Podgorica Investment Forum); T.C. Ticaret Bakanlığı Podgoritsa Ticaret Müşaviri Fatma Derya Koç, Belgrad Belediye Başkanı Zoran Radojicic, Üsküp BBşk Petre Silegov katılırken Türkiye’den; Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan ve Yönetim Kurulu üyeleri; Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Mustafa Aslan; Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) Başkanı Engin Kaplan, Pristina Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Karadağ Türk İş İnsanları Derneği Başkanı Ertaç Güngör, Geçmiş dönem Bayındırlık ve İskan Bakanı Şükrü Altınkaya, Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer katıldı.

Editör: TE Bilişim