15 Temmuz gecesi bir grup hain tarafından Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliğine kastetmek amacıyla yapılan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum. Milletçe meydanlarda, havalimanlarında toplanalım. Ben halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım bugüne kadar. Bundan sonra da tanımam söz konusu değildir.” şeklindeki tarihi çağrısı ile darbe girişimi milletimizin kahramanca duruşu ile bertaraf edilmişti. O gece ve sonraki gecelerde de meydanları boş bırakmayan vatandaşlarımız aradan 20 gün geçmesine rağmen ilk günkü inanç, irade ve heyecan ile katıldıkları Demokrasi Nöbetlerinin finalini 7 Ağustos 2016 Pazar günü meydanlara çıkışının 23. gecesinde şölen havasında gerçekleştirilecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile sonlandırılacak.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi İlimizde; 81 ilde, 7 Ağustos Pazar günü saat 17.00’da İstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile eş zamanlı olarak Çınar Meydanı’nda yapılacak.

Bu amaçla; Vali Dr. Ahmet Altıparmak Başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonunda Demokrasi ve Şehitler Mitingi hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıya Valinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör V. Hüseyin Bağ, Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı H. Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Ticaret Odası Başkan V. Salih Sarıkaya, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli OSB Müdürü Tanju Beştaş ve Denizlispor Kulüp Başkanımız Süleyman Urkay katıldı.

Toplantı sonunda Demokrasi ve Şehitler Mitinginin İlimizde Çınar Meydanı’nda huzur ve güven ortamında şölen havasında gerçekleştirilmesi için alınması gereken önlemler ve yapılması planlanan etkinliklere dair kararlar katılımcılar tarafından karara bağlandı.

Editör: TE Bilişim