23-29 Ocak 2017 tarihleri arasında, 17 Yaralamalı kaza ve 51 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam 68 kaza meydana geldi. Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilecek.

KAZALAR EN ÇOK BURALARDA YAPILDI

Denizli’de meydana gelen kazalar genellikle, İzmir Yolu, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Şehit Öğretmen Yusuf Batur Caddesi (Yürüyüş yolu) üzerinde meydana gelmiş olup, kazalar daha çok, kavşaklarda doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edildi.

EN ÇOK BU İHLALİ YAPANLAR CEZA YEDİ                                           

Denetim ekiplerince, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve güzergahlarda, yaya kaldırımlarına, otobüs duraklarına vb. yasak yerlere park eden araçlar üzerinde yoğunlaştırıldı.

Denizli’de Bölge Trafik Polisinin sorumluluk bölgesinde; 13 Yaralamalı kaza ve 9 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam 22 kaza meydana geldi.  Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verilecek.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

Editör: TE Bilişim