Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde, Suriye’nin Halep kentinde meydana gelen insanlık dramı için ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ sloganıyla kampanya başlattı. Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında düzenlenen toplantı ile kampanyaya yapılabilecek yardımlar masaya yatırıldı. Toplantıda açıklamada bulunan Vali Altıparmak, Denizli halkının yardımsever olduğunu bu konuya da kayıtsız kalmayacağına inandığını söyledi.

Denizli Valiliği’nde Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve diğer yetkililer katıldı.

Kampanya hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Mehmet Aşık, Halkbank, Ziraat Bankası Vakıfbank ve Kuveyt Türk Bankalarına nakdi yardım yapabileceklerini, ayrıca gıda, giyilmemiş giyim, temizlik ve mutfak malzemesi yardımında bulunabileceklerini söyledi.

 

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, Denizlililerin yardımsever olduğunu yapılan kampanyaya destek vereceklerine inandığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanlık  ve Başbakanlığın talimatıyla bir yardım kampanyası başlatıldı. Bizlerde illerde Valilikler olarak Müftülüğümüz ile birlikte başkanlarımızın desteğiyle hem ayni hem nakdi yardımları toplamaya başladık. Kurumlarımız, odalarımız, borsalarımız arzu eden üyelerine hesap numaralarını bildirerek yardıma devam edebilirler. Geçen hafta Cuma namazında camide cemaatten toplandı inşallah ona yeni katkılar gelecek. Bugün de Denizli’miz de Halep’in ihtiyacı olan listeler belirlendi, Gıda ve giyecek yardımı ile ilgili olarak bu listeler doğrultusunda biz Denizli olarak ‘Nasıl bir hazırlık yapalım, bu hazırlıkları nasıl organize edelim ve bunları en kısa zamanda ihtiyacıolan bölgeye nasıl ulaştırırız’ bunu konuşacağız. Denizlililer ve esnaflarımızın yardımsever olduğunu biliyoruz. Bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. O bölgeye yardım edeceğim diyen çok insan vardı. Ama nasıl ulaştıracağı noktasında sıkıntılar yaşanıyordu. Onlar içinde bu çalışmamız bir vesile olacak” dedi.

 

Yapılacak yardımlarla ilgili birkaç önemli konuya da değinen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Listede dikkatimizi çeken; makarna ve Türkiye’de üretilen çay var. Bu gıda maddelerini asla koymasınlar. Çünkü bunlar o bölge insanları tarafından tüketilmiyor. Dolayısıyla ziyan olacak. Kullanılmış giysi yada herhangi bir eşya asla olmasın, kullandıkları eşyayı yeni bile olsa vermesinler. Bunlar da aynı şekilde ziyan olacak. Bir diğer hususta mutfak malzemelerinin sert plastik olması. Taşıma açısından daha kolay olduğu düşünülüyor.  Şu an için bir karar almadık ama on kiloyu geçmeyecek şekilde belirli kişiler bir araya gelip koli yapması ve kolinin içerisindeki gıdaları da listeleyip vermesi bizim işimizi kolaylaştırır” diye konuştu.

 

Gıda ve giysi yardımı yapmak isteyen vatandaşlarımız, Ulu Cami yanındaki Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi deposuna yardımlarını iletebilecekler. Nakdi yardım yapmak isteyenler, faturalı GSM operatörlerinden  'HALEP' yazıp 5601'e SMS göndererek 10 TL tutarında bağışta bulunabilirler.

 

Editör: TE Bilişim