Denizli Hayvan Dostları Derneği, havaların soğuduğu şu günlerde sokak hayvanlarını soğuktan fazla etkilenmesin diye  barınak yapıyor. Sadece barınakla yetinmeyen hayvan dostları onlara aynı zamanda yemek de pişiriyor.  

 Sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin zaten zor olan yaşamları havaların soğumasıyla iyice zorlaşmış durumda. Denizli Büyükşehir Belediyesinin dışında onları unutmayanlar var. Denizli Hayvan Dostları Derneği üyeleri Denizli'nin il sınırlarına bırakılmış hayvanları toplayarak onlara brandadan çadır yaparak korumaya alıyor. Bununla yetinmeyen üyeler, tencerelerde çorba ve kemik kaynatıp sokak hayvanlarını karınlarını doyuruyor. Aynı zamanda yaptıkları çadırları topladıkları battaniye, yorganlar, yatak, koltuklar gibi eşyalarla ev gibi döşeyip onların üşümelerini en aza indirdi.

Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Temime Kumova, Hayvan severlere çağrıda bulunarak ellerinde fazla bulunan battaniye yorgan gibi eşyaları kendilerini ulaştırmalarını istedi. Haftasonu yaptıkları etkinlikle ilgili bilgi veren Komova, "Yorucu ama güzel bir günü geride bıraktık bütün can dostlarına teşekkürler. Elimizde olan imkanlar bu kadardı Çadırlarla tahtalarla hayvanlarımızı soğuk hava şartlarından koruyacak bölgeler oluşturduk,kazanla tavuk kaynatıp ekmeklerle dağıttık ama hala bekleyen bölgelerimiz şehir dışına atılmış dostlarımız var" dedi. 
 

TÜM CAN DOSTLARINA ÇAĞRI

Tüm can dostlarından destek beklediğini belirten Başkan Komova, "mama,yiyecek, kulübe, çadır, minder vb. Çamlık taş fırın'a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. El ele verirsek daha çok dostumuza ulaşabiliriz destek olmak isteyenler için iletişim: 05442647525 
PAÜ öğrencileri ise destek olup aramıza katılmak isterlerse bugün aramızda bulunan paü doğayı ve hayvanları koruma topluluğu ile iletişime geçebilir" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim