Vali Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında toplanan İl İstihdam Kurulu toplantısında, işçi ve işveren temsilcileri ile meslek lisesi müdürleri bir araya geldi. Sanayicinin ara eleman ihtiyacının karşılanması için öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda Meslek Lisesi müdürlerine seslenen Vali Altıparmak,  “Okulları ziyaret edip öğrencilere Meslek Liselerini anlatın” talimatını verdi.

PAMUKKALEHABER

Denizli İl İstihdam Kurulu, 1. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.  Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Vali Ahmet Altıparmak,  Vali Yardımcısı Ali Cergibozan,Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İŞKUR Müdürü Fatih Işık, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Meslek Lisesi müdürleri  ile işçi ve işveren temsilcileri, katıldı.



DENİZLİ’DE MESLEK LİSELERİ ÇOK ŞANSLI
Denizli’de meslek liselerinin şanslı olduğunu söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, “Bu toplantıda değişiklik yaptık ve daha geniş kapsamlı gerçekleşmesini istedik. Amacımız, Denizli’de ara eleman ihtiyacını tespit etmek, işverenin talepleri ve meslek liselerimizin sorunlarını konuşmak istiyoruz. Denizli’de meslek liseleri çok şanslı.  Sanayisi gelişmiş bir ilde staj sorunu yaşanmayacağı gibi mezun olan öğrencilerin iş bulması da daha kolay. Burada sorun öğrencilerin Meslek Liseleri’ne yönlendirilmesi. Bunun için okul müdürlerine önemli görev düşüyor. Müdürler, okulları ziyaret edip, meslek liselerini öğrencilere anlatmalı. Ayrıca, staj yapan öğrencileri de işyerlerinde takip etmeli” dedi.



KOLTUĞUNUZU SAĞLAMA ALIN
Bugün herkesin masa başı, rahat bir iş istediğini ileri süren Vali Ahmet Altıparmak, “Sahada veya bir alt kademede çalışan gençler, başarıya özendirilmeli. Aksi takdirde onların gözü sizlerin koltuğunda oluyor. Yani biran önce masa başı bir göreve geçmek istiyor. Oysaki siz onların başarılarını takdir eder, ödüllendirir iseniz hem, daha çok çalışmaları için özendirmiş olur hem de kendi koltuğunuzu sağlama almış olursunuz” diye konuştu.



DENİZLİ’DE İŞSİZLİK YÜZDE 6.5 
Türkiye’de yüzde 11.8 olan işsizlik oranının Denizli’de yüzde 6.5 olduğunu belirten İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, istihdamı artırmak için 12’in üzerinde teşvik programlarının olduğunu açıkladı. 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işyerlerini ziyaret ederek teşvik programlarını anlatacaklarını söyleyen Işık, 2017 yılında Toplum Yararına Programlara ağrılık verileceğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl Toplum Yararına programımızdan 2 bin 700 kişi yararlandı bu yıl ise 4 bin 500 kişinin yararlanmasını amaçlıyoruz” dedi.

MAKİNECİ AÇIĞI VAR
Denizli’de istihdam açığı olan ve eleman bulmada güçlük çekilen 10 meslek grubu içerisinde yüzde 19,9 oranı ile ilk sırada Makineci (Dikişci) geliyor. Onu, yüzde 9,8 ile dokuma makineleri operatörü-dokumacı, yüzde 4,9 ile mermer işçisi, yüzde 2,5 ile asfalt işçisi izliyor. 

TEMEL EĞİTİM YETERSİZ
Erbakır ve Gamateks gibi firmalarda çalışan ve başarı elde eden Endüstri Meslek Lisesi mezunları kendilerini anlattılar. Endüstri Meslek Lisesi mezunu olmanın avantajını yaşadıklarını belirten davetliler, çalıştıkları kurumdan ve kazançlarından memnun olduklarını söylediler. Çalışmak ve staj için gelen meslek lisesi mezunlarının eğitimlerinin yetersiz olduğunu ileri süren sanayici temsilcileri ise “Okullarda öğrenciler, nasıl bir işte çalışacaklarını bilerek mezun olmalı. Meslek liselerinde verilen eğitimler yetersiz. Biz öğrencilerle sorun yaşıyoruz” diyerek sorunlarını dile getirirken, Meslek Lisesi Müdürleri ise öğrenci bulmakta sorun yaşadıklarını öğrencilerin meslek liselerini tercih etmediğinin altını çizdiler.

Editör: TE Bilişim