İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin hafta sonu yapacağı genel kurunun tek liste ile yapılması bekleniyor. Meslekte birlik ve bütünlüğün sağlanması için seçimlere şuan itibariyle tek liste ile gidileceğini belirten İMO Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, tüm üyelerin tek listeye destek vermesini istedi.


İMO Denizli Şubesi 20 Şubat Cumartesi günü yapılacak kongre ile yeni yönetimini belirleyecek. Seçim öncesi basın toplantısı yapan İMO Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, seçimlere tek liste ile gidileceğini belirtti. Amaçlarının İMO’da birlik ve beraberliğin yeniden sağlanması olduğunu belirten Şenel, “Hafta sonu yapılacak olan seçimlerde tek liste olmasını bekliyoruz. Amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve aradaki kırgınlıkları küskünlükleri ortadan kaldırmaktır. Bunun için geçmiş dönemde aday olan arkadaşlarımız ile birlikte bir liste hazırladık” dedi.

Yetkilerin alınmasının ardından İMO ile mühendisler arasında bir kopukluğun olduğunu belirten Başkan Doç. Dr.  Şenel, “Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte belediyelerin yapılanmasından dolayı önemli sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılar bir yıl kadar sürdü. 2 yıllık dönemde sürekli bunlarda ve yaşanan sorunlar ile ilgilendik. Yeni dönemde üyelerimiz ile birlikteliğimizi sağlayacak ve bütünleşeceğiz. Üyelerimiz ile aramızdaki bağların kopmasının en büyük nedenlerinden biriside odaların elindeki yetkililerin alınması. Yetkililerin alınmasının ardından üyeler ile odalar arasındaki bağlar azaldı. Odasından belgesi alan mühendisler işine başlıyor ve odadan uzaklaşıyor. Bizler yeni dönemde bu bağları yeniden güçlendireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim