Denizli Haber - İçişleri Bakanlığının "Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Kullanımı"na yönelik genelgesinin ardından çalışmalara başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, "Denizli Kart"ların HES kodu ile entegre edilmesi için büyük kolaylık getirdi. Henüz kişiselleştirilmemiş Denizli Kartlar kart dolum merkezlerinde vatandaşlar adına kayıt edilirken, bunun daha hızlı ve kolay yapılması için Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı online entegre sistemi getirdi. Vatandaşlar cep telefonu, tablet ya da bilgisayarları ile hes.denizli.bel.tr  adresine girerek Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasından aldığı HES kodunu kullandıkları Denizli Kart ile entegre edebiliyor. Bunu için Denizli Kart numarası, HES kodu, TC kimlik no ve Ad-Soyad yeterli oluyor.

KAREKODLAR OTOBÜSLERDE, DURAKLARDA

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi toplu ulaşımda sunduğu Denizli Kartların daha kolay ve hızlı bir şekilde HES kodu ile entegre edilmesi için otobüsler, duraklar, kart dolum merkezleri ve kiosklara da hes.denizli.bel.tr adresine ulaşacak karekodlar yerleştirildi. Vatandaşlar akıllı telefon ya da tabletleriyle karekodu okutarak hes.denizli.bel.tr adresine erişim sağlayabilecek, burada gerekli bilgilerini tanımladıktan sonra Denizli Kartları kişiselleştirilmiş olacak.

KARTLAR ANINDA KİŞİSELLEŞTİRİLECEK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. Genel Müdürü Mustafa Gökoğlan, pandemi sürecini en doğru şekilde yönetmek adına başarılı adımlar attıklarını söyledi. Denizli Kartların HES kodu entegrasyonunu kolay bir şekilde yapılmasını sağladıklarını ifade eden Gökoğlan, “Hemşehrilerimizin şehir içi ulaşımda kullanmış oldukları Denizli Kartlarını HES kodu ile entegrasyonunu yapması artık çok kolay. Vatandaşlarımız akıllı cihazlarından karekod ile ya da hes.denizli.bel.tr adresine girerek istedikleri her yeden HES kodlarını Denizli Kartları ile entegre edebilecek” diye konuştu.

ÜCRETSİZ KARTLARIN VİZE TARİHİNDE SON TARİH 30 KASIM

65 yaş ve üzeri yaşlı, engelli ve yasal haklarından dolayı ulaşımdan ücretsiz yararlanan Denizli Kart sahiplerinin 30 Kasım 2020 tarihine kadar kartlarını vize yaptırmaları gerektiğini hatırlatan Gökoğlan, kart dolum merkezlerinde de Denizli Kartların HES kodu ile entegrasyon işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim