Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, inşaatına geçtiğimiz yıl başlanan Honaz Pınarbaşı  Sulama Projesi'nin yüzde 75’inin tamamlandığını açıkladı. Baraj tamamlandığında ise 15 bin 520 bin dekar alanda sulu tarıma geçilmesi planlanıyor.

PAMUKKALEHABER 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu,  yapımı devam eden Honaz Pınarbaşı Sulama Projesi ile ilgili bilgi verdi. Acu, ‘’Sulu tarım daha çok ve çeşitli ürün yetiştirerek birim alandan daha kaliteli daha verimli yüksek kaliteli ürünler elde edebilme ve en önemlisi birim alandan daha çok gelir elde etmenin gerçeğidir. Kuru tarım yapılan alanlarda yılda bir defa mahsul elde ederken sulu tarım alanlarında ise yılda 2-3 ürün ekilebiliyor ve daha fazla gelir elde etmiş oluyorsunuz ‘’dedi.



YÜZDE 75’İ TAMAMLANDI 
Denizli Honaz’da yapımı devam eden Pınarbaşı Sulama Projesi'nde yüzde  75 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirten Acu, Honaz Pınarbaşı sulaması ile 15 bin 520 dekar zirai arazi tamamen damlama sulama ile modern bir şekilde sulanacağını açıkladı. 
Acu, sulama suyu projesi inşaatı ile ilgili şu bilgileri verdi: 



“Honaz Pınarbaşı sulaması muhtevasında 4 bin 186 m CTP boru ve 33 bin 884 m HDPE boru olmak üzere toplam 38 bin 70 m sulama hattı bulunmaktadır. Projede toplam 4 bin 186 m CTP boru, 28 bin 500 m’si muhtelif çapta HDPE boru olmak üzere toplam 32 bin 686 m borunun döşenme işlemi tamamlanmıştır. Proje kapsamında 5 bin 384 m uzunluğunda muhtelif çaplarda HDPE boru ve 354 adet çeşitli sanat yapısı yapılacaktır. 

Denizli Honaz Pınarbaşı Sulamasının 2017 sulama sezonunda işletmeye açılmasının hedeflendiğini belirterek, Projenin tamamlanması ile 2016 fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 18 milyon TL’lik  katkı sağlayacaktır.” 

Editör: TE Bilişim