DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN

Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla Dünya Engelliler Günü ilan edilen 3 Aralık, engeli olan bireylerin topluma kazandırılması ve sorunlarının gündeme getirilmesi amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Engellilerin yaşadıkları sorunlar; yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkânına kavuşmuşlardır.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırarak geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu ve özel kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın işbirliği içinde hareket etmeleri gerekmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok mucizesine şahit oluyor onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir.

Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Başarılı insan, yaşama azmini yitirmeyen ve kendisiyle barışık olan kişidir. Hayatta başarıya ulaşmada hiçbir şeyin engel teşkil etmeyeceği düşüncesiyle engelli vatandaşlarımızı kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle de herkese örnek olmaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

 

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Uygar bir toplumun en önemli niteliklerinden birinin, engellilerin günlük hayattaki etkin varlığı olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Bu bilinçle onları toplumda aktif rol üstlendirecek projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük sorumluluklarından birinin, engellilerin duyarlılıklarını anlayarak, sorunları için çözümler bulmak olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, herkesin bir engelli adayı olabileceğini unutmaması gerektiğine dikkati çekti. Başkan Osman Zolan, “Engelli olmak doğuştan gelen bir durum olabileceği gibi, sonradan yaşanabilecek bir kaza, afet veya hastalıklarla da meydana gelebilir. Bu nedenle herkes birer engelli adayı olduğunu unutmamalıdır" dedi. Uygar bir toplumun en önemli niteliklerinden birinin, engellilerin günlük hayattaki etkin varlığı olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Bu bilinçle onları toplumda aktif rol üstlendirecek projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Asıl engelin zihinlerde ve yüreklerde olabileceğini kaydeden Başkan Osman Zolan, şunları ifade etti: “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz ile Denizlimizde yaşayan engelli kardeşlerimizin sorunlarını öğrenerek, çözümler üretmek adına her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler ile çalışmalara devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını iyi bir şekilde anlayarak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamı hazırlama sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

 

 AK PARTİ MİLETVEKİLİ ŞAHİN TİN

ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞIYORUZ!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında medeniyetin ve gelişmişliğin en temel göstergesinin engelli bireylere sağlanan imkânlarda saklı olduğunu söyledi. Şahin Tin;“Engellilere yönelik attığımız adımlar toplum bilincimizi güçlendiriyor ve engelleri hep birlikte aşıyoruz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında AK Parti hükümetlerinin engellilerle ilgili her türlü yasal düzenlemeyi hayata geçirdiğini, uluslararası hukuka uygun ve hatta evrensel kuralların üstünde mevzuatları da daha iyi seviyelere taşıdıklarını söyledi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLADIK

Engellilerin sosyal yaşama katılması ve fırsat eşitliği sunulması için gereken adımları kararlılıkla attıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “AK Parti olarak engelli bireylere yönelik önemli düzenlemelere imza attık. Biz sadece engellilerimizin haklarını düzenleyen ve kapsayan kanunu çıkartmakla kalmadık. Aynı zamanda engelli kardeşlerimizin hızla sosyal yaşama nasıl katılabileceğine dönük çalışmalar da yaptık. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle doğumdan çocukluk evresine, gençlik çağından eğitim hayatına, iş hayatına atılmasından emeklilik dönemine kadar yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik projeler hayata geçirildi” dedi.

ENGELLİ BİREYLERİ ÇALIŞMA HAYATINA KATTIK

Engelli bireylere yönelik eğitim ve sağlık başta olmak üzere istihdam konusunda da büyük atılımlar gerçekleştirildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Engelli kardeşlerimizin sürdürülebilir istihdamını son derece önemsiyoruz. Bu bağlamda birçok örnek projeyi hayata geçirdik. Kamu ve özel sektörde engelli çalıştırması yönünde yaptığımız düzenlemelerin yanında engelli istihdamına alternatif olarak iş kurmak isteyen engelli girişimcilerimize destek kapılarını sonuna kadar açtık. Sadece kamuda engelli çalışan sayısını 2002 yılına oranla 10 kat artırdık. 2002 yılında 5.777 engelli memur istihdam edilirken, bugün bu sayı 53. 964 kişiye ulaştı. İşgücü piyasasına girmekte zorlanan ruhsal ve zihinsel engellilerin korumalı işyerlerinde çalışmaları konusunda da önemli destekler sağlanıyor. Bu hususla ilgili de her bir engelli için işverenlere aylık 650 lira ödeme gerçekleştiriliyor” dedi.

HER NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ

Engellilerin günlük yaşantılarında ihtiyaç duydukları hizmetlere ulaşabilmeleri için imkânları her alanda seferber ettiklerini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Erişilebilirlik evrensel bir yaklaşımdır. Bu nedenle erişilebilirlikle ilgili önemli çalışmalar yaptık. Resmi kurumlar, hastaneler, toplu taşıma araçları ve eğitim kurumları gibi alanların engellilerin kolay erişimine imkân sağlayacak hale getirilmesini sağladık. Engellilerin sosyal hayata katılımı konusunda 2011 yılından bugüne hazırlanan projelere 15 milyon 689 bin lira destek sağlayarak, yaklaşık 1 milyon 750 bin kişiye doğrudan ulaşılması sağlandı. Engellilerin bakımları konusunda da birçok model geliştirip ihtiyacı bulunanlara devletimizin tüm imkânları seferber edildi. Bugün itibariyle Türkiye genelinde 317 bakım merkezinde 23.619 engellimize yatılı bakım hizmeti verildiğini hatırlatmak isterim. Yine engellilerimizin sosyal hayata katılım sağladığı ve birlikte kaldığı toplamda 142 umut evi bulunmaktadır. Bu umut evlerinde de yaklaşık 802 engellimiz hizmet almaktadır. Bu çalışmaları elbette yeterli görmüyoruz. Daha iyi modeller geliştirerek engellilerimizi hak ettikleri değere taşımak için elimizi taşın altına koymaya, her türlü sorumluluğu bir insanlık vazifesi olarak omuzlamaya devam edeceğiz. Engellilerimiz için her ne gerekiyorsa yapmanın gayretinde olacağımızın özellikle altını çizmek istiyorum. Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli bireylerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

 AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK

Engel bedende değil, engel canda değil, engeller zihindedir

 

Ak Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için yayınladığı mesajda “Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’unu, ülkemiz nüfusunun ise yüzde 12,3’ünü engelli bireyler oluşturuyor. Aileleriyle birlikte düşünüldüğünde engellilik konusu 81 milyonluk nüfusumuzun yaklaşık 30 milyonunu çok yakından ilgilendiren bir konu. Bu anlamda; her üç kişiden birini ilgilendiren bu gibi önemli bir mesele karşısında Hiçbir siyasetçinin, bürokratın, kayıtsız kalması gerekir.” dedi

“Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı adımlar atmak Kamunun yanı sıra, özel sektör kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, üniversitelerimizin ve belediyelerimizin ana önceliklerinden biri olması gerekiyor” diyen ÖK; Ak Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin siyasette, altyapı yatırımlarında, dış politikada olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm noktasında da büyük bir dönüşüme imza attığını” ifade etti.

ÖK; “2005 yılında çıkardığımız ilk Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Bu kanun vesilesiyle 15 yönetmelik ve ilgili diğer mevzuat ile birlikte yaklaşık 1.500 maddelik Engelliler Hukuku oluşturuldu. Biz engelli vatandaşlarımızın en çok ailelerinin yanındayken mutlu ve huzurlu olacaklarına inanıyoruz. Bu anlayışla evde bakım aylığı uygulamasını hayata geçirdi. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'na eklenen madde ile ilk defa bakıma muhtaç tüm engelliler bakım hizmeti kapsamına alındı, engellilere evde veya özel bakım merkezlerinde sunulan bakım hizmetinin ücretlerinin ödenmesi gibi devrim niteliğinde bir adım atılmış oldu.”

Sözlerine 2002 yılında engelli ve engelli yakını maaşı alan vatandaşların sayısı sadece 262 bin 378 iken bu rakam 2,5 kat artarak 2018 yılında 700 bin kişi olmuştur. Yıllık aktarılan kaynak tutarı ise yaklaşık 2,62 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Şeklinde devam eden ÖK; “Bu rakamlar gösteriyor ki Partimiz, devletimiz bu işe gerçekten önem veriyor.” Dedi

Ök; “Engel bedende değil, engel canda değil, engeller zihindedir. Zihindeki engelleri yıkmamız gerekiyor. Onun için önce zihindeki engelleri kaldıracağız. O da eğitimle olacak, farkındalık oluşturmakla olacak. İşte bizim de tam yaptığımız bu. 2010 yılında Anayasada yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013 yılında yapılan bir başka düzenlemeyle de ‘sakat’, ‘çürük’ gibi bu tür incitici, ötekileştirici, tahkir edici ibareleri tamamen kaldırarak daha objektif olan özür ifadesinden engelli kavramına geçişi sağladık. Engellilerimizin çevreleriyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata tam katılmalarının sağlanması yönünde önemli düzenlemeler yaptık. Engellilerin şehir içi toplu ulaşım ücretsiz seyahat uygulaması, engelli bireylerin refakatçilerine şehirlerarası demiryolları ve denizyolları hizmetlerinden ücretsiz, yararlanma hakkı gibi bir çok düzenleme bizim hükümetlerimiz zamanında uygulamaya alındı.” Dedi.

“Erişilebilirliği evrensel bir insan hakkı olarak görüyoruz.” Diyen Ök; “Engellilerin toplumsal hayata katılımı önündeki engelleri kaldırmak üzere kamuya açık alan ve binaların engelliler için erişilebilir hâle getirilmesi, Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, engelli bireylerin kullanımına göre yeniden dizayn etmemiz gerekiyor. ” dedi.

“Engelli vatandaşlarımızın bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız.” diyen Ök; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelsiz bir dünya için herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda tüm engellilerin bu özel gününü kutladığını belirtti. Pamukkale Belediyesi olarak önceliklerinin engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Gürlesin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik de düzenlediklerini belirterek, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın Pazar günkü maçına tüm halkı davet etti.

Göreve geldiği günden bu yana ilçede yaşayan tüm vatandaşlarla birlikte özellikle engelli vatandaşların destekçisi olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gerçekleştirdikleri tüm projelerde engelli vatandaşlara uyumu konusuna önem veriyor. Engellilerin her zaman destekçisi olan Başkan Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak projeler belediyemizin önceliklileri arasındadır. Kimsenin gelecekte engelli olmayacağının garantisi yok. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği de ihtiyaç sahibi engellilerimizin elinden her zaman tutuyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz” dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ”

“Kurulduğumuz günden bu yana engellilerimizin engelini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz” diyen Başkan Gürlesin, “Hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engelli vatandaşlarımızın uyumu noktasına her zaman dikkat ediyoruz. Bedensel engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye, yatalak hastalarımız için hasta yatağı, görme engelliler için de konuşan saat ve baston gibi imkânlar sağlıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımızın engelini aşmalarına katkı sağlamak amacıyla ücretsiz işaret dili kursları düzenliyoruz. Yine belediyemiz ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor’ projesi ile engellilerimiz dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünlerin yapımı noktasından kurslarımız devam ediyor. Ayrıca, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, engellilere verdiğimiz desteğin en iyi göstergesinden biridir. Tüm bunlarla beraber Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi’miz bünyesinde Kent Konseyi Engelliler Meclisimizi oluşturduk. İlçemizde engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına daha neler yapabilir noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle de tüm engellilerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE YAKIŞIR ETKİNLİKLER VAR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, her yıl bu özel güne yakışır anlamlı ve farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bu yıl da farkındalık oluşturmak adına Pamukkale Belediyesi olarak Kent Konseyimiz ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi’mizle birlikte 1 Aralık ve 2 Aralık’ta bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bu yılki etkinliklerimizde, hafta sonumuzu belediyemizde çalışan engelli personelimizle, kent konseyi engelli meclisi üyelerimizle, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularımızla, engellilerimiz adına çalışan vakıf ve STK’larımızla birlikte geçireceğiz. Balon uçuşu, kahvaltı, Kocaçukur-Karahayıt-Pamukkale travertenleri-müzeleri kapsayan kültür gezisi ile birlikte mega projemiz olan Seyir Tepesi gezisi yaparak, günün anısına orada fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Son olarak hep birlikte 2 Aralık 2018 Pazar günü saat 14.00’te Hasan Güngör Spor Salonu’nda gerçekleşecek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’mızın Genç Efeler Spor Kulübü ile olan maçta takımımızı destekleyeceğiz. Tüm bu etkinliklerimizle birlikte, “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projemiz kapsamında kursiyerlerimizin yaptığı ürünler, hediyelik eşyalar Forum Çamlık’ta vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak” dedi. Gürlesin, “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerinin en büyük göstergesi. Tek ihtiyacımız hissedebilmek. Kendimizi bir nebze de olsa onların yerine koyabilmek” diyerek tüm Denizlilileri maça davet etti.

 

 

İYİ PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI HASAN AKGÜN

Empati ile Bu Zorlukları Aşabiliriz!

Denizli İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Akgün, Önemli gün nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Bu gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur.

Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir.

Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumlulukları vardır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorunudur. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için hep birlikte tüm kurumlarla ve hayırsever vatandaşlarla işbirliği içerisinde, elbirliği ile çalışmalıyız. Engellilerin toplumla uyum içerisinde yaşamaları için sosyal hayatta yaşadıkları zorluklara birlikte çözüm üretmeli, bu zorlukları sadece prosedür yerine getirme çabasından vaz geçerek aşmalıyız. Yapılan tüm çalışmalar gerçekte, hayatın içinde yaşarken engellerini hissetmeme noktasında olmalı ve o canların günlük yaşamlarında önlerine çıkan engellerin ne kadarını yok edebiliyoruz kaygısı taşımalı.

Hissetmez iseniz hiçbir şeyi aşamazsınız

Sosyal hayatta hiç kimse engelli adayı olduğunu unutmadan ve o vatandaşlarımızın yaşadıkları zorluklar için empati kurarak, çözümleri birlikte üretmeliyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle herkesin gerçek anlamda düşünüp, kendilerinin de o zorlukların içinde olduğunu varsayarak empati kurmalı. Asla unutulmaması gereken, bir gün bizimde başımıza gelebileceği ve o zorluklara bizlerinde maruz kalabileceğidir. İşte bu düşünce ışığında hem toplum bireyleri olarak hem de kamu ve özel sektör organları olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma noktasında, her şey prosedür gereği değil de, gerçekten zorlukları ortadan kaldırma noktasında olmalı, ’’ben olsaydım ne yapardım’’ düşüncesi ile hareket etmelidir. Hep birlikte hayatı daha yaşanabilir bir alana çevirmek için yapılanlardan daha fazlasını yapma gayreti içinde olmalıyız.

Önemli olan, HİS, DÜŞÜNCE ve İNSAF engellisi olmamak, diğer engelleri bu hissiyatların varlığıyla mutlaka aşarız…

 

 

 

MHP İL BAŞKANI CAFER BİRTÜRK

“ENGELLİLERİMİZİN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRALIM”

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “”Engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak hepimizin insanlık görevidir.” dedi.

Başkan Birtürk, mesajında,”Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir farkındalık günüdür. Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardım etmek hepimiz için toplumsal bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam temennimle kendilerini en derin duygularla sevgi ve selamlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim