Denizli'nin Serinhisar İlçesinde yaklaşık üç ay önce Suriye uyruklu kişiler tarafından evlilik vaadiyle dolandırılan vatandaş yine aynı yöntemle dolandırıldı.

Yaklaşık 3 ay önce evlenme vaadiyle Suriye uyruklu kişiler tarafından dolandırılan Serinhisar’lı Rıza T. yine aynı yöntemle 8 bit TL'sinden oldu. Konuyla ilgili olarak Serinhisar Emniyet Amirliği'ne başvuran Rıza T. İskenderun'dan getirdikleri Suriye uyruklu Hale isimli kadının 6 bin 500 TL değerindeki düğün takılarıyla kaçtığı ihbarında bulundu.


İKİNCİ DEFA KANDIRILDI

Takılar dışında bir aracıya bin 500 TL ve kendisini gelinin babası olarak tanıtan şahsa 6 bin 500 TL verdiğini belirten Rıza T. şahıslar hakkında şikayetçi olduğunu belirtirken bu sırada alınan bir ihbar telefonu sayesinde takılarla kaçan gelin adayı yakalandı.

Yapılan üst aramasında ise Rıza T'nin düğün hediyesi olarak aldığı 6 bin 500 TL'lik 3 bilezik, 1 çift küpe ve altın yüzük ele geçildi. İfadesi alınan ve ismini Hale olarak veren şahsa yapılan parmak izi taramasında Halep nüfusuna kayıtlı Sabrin Kessar olduğu anlaşıldı.

İfadesi alınan Kessar'ın serbest bırakıldığı, olayla ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.


AYNI YÖNTEMLE BİR BAŞKASI DA DOLANDIRILDI

Öte yandan aynı yöntemle dolandırıldığını beyan ederek Serinhisar Emniyet Amirliği'ne başvuran Hüseyin D. de ismini Ritaç olarak bildiği bayan tarafından dolandırıldığını, takılan altınları geri aldığını fakat aracılara 5 bin TL para verdiğini ve şikayetçi olduğunu söyledi.

 

Editör: TE Bilişim