Ege Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisiyken kampusun orta yerinde, PKK yandaşları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına düzenlenen konferans, Denizli Türk Ocağında gerçekleştirildi.

Konferans öncesinde “Fırat Çakıroğlu Belgeseli”nin izlenmesi duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Konferans açılış konuşmasını yapan Denizli Türk Ocakları Başkanı Adem Süpçin, Fırat’ın kaybedilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yaşanan acı olayların devam etmemesi için öğrencilerin doğru şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, yasal yolların kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Bilgi ve analizleri ile konuşmacı olarak katılan Sosyolog Yazar İkbal Vurucu, “PKK” gerçeğinin örtbas edildiği bir döneme tanıklık edildiğini, bu olayların ilk kez değil, onlarca kez yaşandığını vurguladı. Gençleri “Üniversitelerde Terör” konusunda uyaran İkbal Vurucu, “Üniversiteler içerisinde yaşanan olaylarda bölüm başkanları ile konuşulmalı devamında ise rektörlüğe kadar dilekçeler ile bildirilmeli” açıklamasında bulundu. Basın ve medya alanında kamuoyu oluşturulmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Vurucu, gençlere bu konuda yardım edebileceğini söyledi.

Fırat Çakıroğlu’nun şehit edildiği olayla ilgili görülen davada, Milliyetçi Avukatlar Grubundan Av. Kürşat Aykol yaptığı konuşmada davanın seyri ve Ege Üniversitesi ile ilgili verdiği bilgiler dikkat çekti. Aykol, “Tasarlanmış, planlanmış ve profesyonelce hazırlanmış bir terör olayıdır” dedi.

 Fırat’ın katlinden sorumlu diğer kişilerinde tutuklanması gerektiğini söyleyerek, bu sanıkların normal bir şekilde okullarına ve hayatlarına devam ettiğine Konferans sonunda, Denizli Türk Ocakları Yönetimi adına  Eğitimci-Yazar Hasan Kallimci, Sosyolog Yazar İkbal Vurucu’ya ve Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Milliyetçi Avukatlar Grubundan Av. Kürşat Aykol’a teşekkür belgelerini takdim etti.

Konferans sonrasında konuşmacılar ve Türk Ocakları yönetimi ile istişareler yapan gençler, üniversitelerde yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek, kendilerine sahip çıkılmasını istediler.

Türk Ocakları Başkanı Adem Süpçin, üniversitelerde terör konusunda hassas olduklarını, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini açıkladı.

 

Editör: TE Bilişim