Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, 2015 yılını değerlendirerek Denizlililerin vergilerine bağlı olduklarınI Denizli'nin Vergi konusunda Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi.

Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, 2015 yılını vergi yönünden kötü olmadığını fakat iyi de olmadığına değinerek diğer yıllara göre vergi'de artış olduğunu ifade etti. Evci, "Gönül ister ki daha 2015 yılını daha iyi kapatılalım. Ülkedeki ekonomik durumun yansıması  ve Ticari anlamda karamsar bir tablo çiziliyor. Bunların aksine 2015 yılını diğer yılların oranla vergi'de artış olduğunu görüyoruz. İyimser bir tablo gerçekleşmedi fakat Beklentilerimizin içinde gerçekleşen bir tablo var. Hedeflerimizi yakalamış şekilde 2015'i kapatıyoruz. 2016 yılı daha iyi olacağını düşünüyorum. 2016 yılı herkes için daha iyi bir yıl olması dileğiyle" dedi

 

VERGİ DAİRESİ 19.00'A KADAR AÇIK

Vergilerin son günü olmasından dolayı vergi dairelerinin yoğun olduğuna değinen Başkan Evci, Çınar Vergisinin saat 19.00'a kadar açık olduğunu duyurdu. Başkan devamında şunları söyledi:

Denizlililere hizmet veriyoruz diyerek sözlerine başlayan Başkan Evci, "Akşam saatlerinde yoğunluk artacağından dolayı Çınar vergi dairesini saat 19.00'a kadar açık bulunduracağız. Gerekli hizmetleri orada vereceğiz. Fakat bu hizmet 19.00!a kadar olacak ondan sonra herhangi bir hizmetimiz olmayacaktır. Denizli halkına teşekkür ediyorum. Biz ülke içinde gerekli denetimleri yapıyoruz. Kendi yapmış olduğumuz değerlendirmelerde Bakanlıktan gelen sonuçlara baktığımızda Türkiye ortalamamızın üstündeyiz.  Denizlilerin daha duyarlı vergi ödevlerinin zamanında yerine getirdiğini gösteriyor. Zor şartlarda çalışmalarına rağmen Denizlilerin vergi konusunda duyarlı olduklarını söyleyebiliriz" dedi.

 

TÜRKİYE ASGARİ ÜCRETİN ALTINDAN KALKAR

2016 yılında Asgari ücretin bin 300 lira olmasıyla ilgili konuşan Başkan Evci, devamında şunları söyledi:

 "Türkiye'nin bunun altında kalkabileceğini düşünüyorum. İstihdam anlamında kötü bir sonuç doğuracağını düşünmüyorum. Tabi bunun bir yükümlüğü olacaktır o da zamanla atlatılacaktır."

Editör: TE Bilişim