Türkiye ve Almanya gençleri arasında gerçekleşen ortak değişim programının ikinci ayağında misafir gençler dört gün boyunca Denizli’yi karış karış gezdi.

 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2015 yılı faaliyet programında yer alan ’Uluslararası Gençlik Etkinlikleri’ kapsamında; Denizli ve Muğla Gençlik Merkezleri ile Almanya’nın Dortmund şehrinde faaliyetlerini sürdüren Internationales Bildung Begegnungswerk kuruluşu, ‘Türk- Alman Gençlik Değişim’ programına katıldı.

Programın ilk etabı 2-9 Ağustos 2015 tarihlerinde Dortmund’da gerçekleştirildi. Denizli ve Muğla illerinden 15 genç bu değişim programında yer aldı. Programın ikinci ayağı ise 10-17 Ekim 2015 tarihlerinde Türkiye’de gerçekleşiyor. Program; teknoloji, kötü alışkanlıklar ve bağımlılık yaratan maddeler gibi konularda gençleri bilinçlendirmek, bağımlılıkla mücadele etmek, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını ve bu konuda iki ülkenin de yapmış olduğu etkin çalışmaları yerinde gözlemleyerek karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunmalarını amaçlıyor.

 

DENİZLİ’YE HAYRAN KALDILAR

 

10 Ekim Cumartesi günü Denizli’ye gelen kafilede 16 Alman genç bulunuyor. Ayrıca proje ortağı Muğla Gençlik Merkezinden 8 genç, ev sahibi Denizli’den 1 Gençlik Lideri ve 6 gönüllü genç yer alıyor. Program dahilinde Denizli’yi karış karış gezen gençler, Pamukkale başta olmak üzere şehrin güzelliklerine hayran kaldı. Müzeler ve tarihi mekanları inceleyen gençler; Kaleiçi Çarşısı, Babadağlılar Çarşısı gibi yerlerden alışveriş yaptı. Karahayıt, Serinhisar, Buldan ve Çivril ilçelerini de ziyaret eden grup, gittikleri yerlerdeki misafirperverlik ve insanların sıcak ilgisi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İhracaatçılar Birliği, Amatem gibi kurumları gezen gençlere, akşam programlarında ise konakladıkları otelde kına gecesi gibi Türk kültürünü yansıtan etkinlikler tanıtıldı.

 

İBANOĞLU’NU ZİYARET ETTİLER

 

Önceki gün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasına gelen gençler İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gençlik Spor teşkilatının yaptığı işler, faaliyetler ve Denizli hakkında misafir gençlere bilgiler veren İbanoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının, Büyük Önder Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilen bir bayram olduğundan bahsetti. Projenin ilk ayağında Dortmunt’a giden gençlere gösterilen sıcak ilgiden dolayı Alman gençlere teşekkür eden İbanoğlu, iki ülke gençlerine yeni projeler üreterek kendilerini geliştirme tavsiyesinde bulundu. 

 

SORU YAĞMURUNA TUTTULAR

 

Alman gençler merak ettikleri herşeyi İbanoğlu’na sordu. Denizli’de hangi sporlara ilginin yoğun olduğundan, başarılı sporculara, tesislerden, yapılan gençlik faaliyetlerine kadar sorular yönelttiler. Alman genç Bastian Koch, söz alarak Denizli’de gençliğe hizmet eden Gençlik Merkezi binasının son derece modern yeni bir bina olduğunu, güleryüzlü ve ilgili gençlik çalışanlarıyla  burada kurs gören ve faaliyetlere katılan kişilerin çok şanslı olduğunu söyledi.

Denizli programı boyunca Pamukkale’de konaklayan gençler 14 Ekim Çarşamba günü Muğla’ya uğurlandı. Denizlili gönüllü gençlerin de eşlik ettiği kafile, hafta sonuna kadar Türkiye’de gezilerini sürdürecek.

 

Editör: TE Bilişim