Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün hava parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacak, akşama doğru yağış geçişleri bekleniyor. Bu yağışlar merkezde yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Geçiş yağışı olacağı için yağış miktarı çok az olacağı tahmin ediliyor.

29 Aralık pazar günü hava daha da soğuyacak. Balkanlardan gelen soğuk hava Denizli'ye giriş yapacak. Denizli pazar gününü kapalı bir havada geçirecek ve sıcaklık 4-5 derece dolaylarında olması bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra akşama doğru kente yağışlı hava giriş yapmış olacak. Yağış ilk önce şehir merkezinde  yağmur olarak başlaması beklenirken Pazar gece saatlerine kadar yağış yağmur ara ara karla karışık yağmur şeklinde devam edecek. Yüksek kesimlerde ise bu durum karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak.

Pazarı pazartesiye bağlayan gece ise havanın soğuması ile birlikte şehir merkezinde ki yağışlar pazartesi sabah saatlerinde yerini kar yağışına bırakacak. Denizli şehir merkezi pazartesi sabahı 04:00 ila 10:00 saatleri arasında güzel bir kar yağışı olması bekleniyor. Pazartesi saat 10:00’a kadar devam eden kar yağışı, havanın ısınmasıyla birlikte yerini yağmura bırakacak ve Denizli’de pazartesi gününü yağmurlu bir hava bekleniyor. Rakımı 700 ve üzeri olan yerleşimlerde ise yağış karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek.

Editör: TE Bilişim