Denizli-Ankara karayolunun trafiğini rahatlatacak olan Zeybek Köprülü Kavşağı trafiğe açıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçgen Köprülü kavşağı projesi kapsamında ihale edilen ve 100 günde tamamlanan köprülü kavşak, 8 milyon liraya mal oldu.

PAMUKKALEHABER

Büyükşehir Belediyesi’nin 121 proje vaadi arasında yer alan Zeybek Köprülü Kavşağı, törenle trafiğe açıldı.  Açılış etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Mustafa Ünal ile daire başkanları, müteahhit firma temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

KAZALAR ÖNLENECEK

Denizli Üçgen Mevkiinden Zeybek Köprülü kavşağına kadar araçların üç dört ışıkta beklemek zorunda kaldığını, kavşakta ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı çok sayıda kazaların meydana geldiğini dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kavşak ihalesi, Üçgen köprülü Kavşağı ile birlikte ihale edildi. Daha önce açıkladığımız 121 proje içerisinde yer alan Zeybek Kavşağı’nı tamamlayarak trafiğe açtık. Bunu yaparken, alternatif yolları çok iyi belirledik. Vatandaşlara mağdur etmemeye çalıştık ve en az mağduriyetle sonuca ulaştık. Köprülü Kavşak, trafiğin bekleme süresini azaltacak ve kazaları en aza indirecek” dedi.

100 GÜNDE TAMAMLANDI 8 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Zeybek Köprülü Kavşağı’nın Üçgen Köprülü Kavşağı projesi ile birlikte ihale edildiğini de dikkat çeken Başkan Zolan, “Üçgen Köprülü Kavşağı 36,5 milyon liraya ihalesini gerçekleştirdik. Bunun 8 milyonunu  Zeybek Köprülü Kavşağı’na harcandı” diye konuştu.

ZOLAN MAKAM ARACIYLA AÇTI 
Konuşmaların ardından, Başkan Zolan makam arabasıyla açılışını gerçekleştirdi. Köprülü Kavşak, etkinliğe katılan belediye personeli ile davetliler oluşturdukları araç konvoyu ile köprülü kavşaktan ilerlemesiyle,  trafiğe açılmış oldu.

Kavşaktan korna çalarak geçen araç sürücülerine ise Başkan Zolan, el sallayarak selamladı.

 

 

Editör: TE Bilişim