Korona Denizli'de bir fabrikaya daha sıçradı. İzmir yolu üzerinde faaliyet gösteren Denizli'nin en büyük tekstil fabrikasında çalışanlardan 10'u koronaya yakalandı. Fabrikada 100 çalışanın da karantinada olduğu iddia edildi.

DENETİMDEN GEÇİYORUZ’

Fabrika yönetiminden görüştüğümüz yetkili ise fabrikanın çok sıkı denetimlerden geçtiğini belirterek, “Raporlarımız mevcut. Vakaların yüzde 90-95’i çevre kaynaklı bulaşıyor. Bunu İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de ifade etti. Az önce bir kadın işçiyi karantinaya gönderdik. Üst katında oturduğu annesinin pozitif olduğu ve karantinada olduğunu öğrendik. Bir kişiyi karantinaya gönderince temasta olduğu 8-10 kişiyi daha tedbir amaçlı karantinaya gönderiyoruz. Fabrikada bulaşı önlemek için hem ciddi bir emek hem de ciddi bir bütçe ayırıyoruz” diye konuştu.

Dezenfektan tünelinin ülke genelinde kaldırıldığını belirten yetkili; “Denetime geldiklerinde yasaklandığını öğrendik. Uluslararası ihracat yaptığımız firmalar da dezenfektan tünelinin partikül yoluyla bulaşı artırdığı yönünde bilimsel çalışmalar olduğu bilgisini paylaştı. Sosyal mesafeli dinlenme alanları yarattık. İkinci bir kantin oluşturduk. Termal kameralar, elektronik ateş ölçerler ile sıkı bir takip içerisindeyiz” dedi. Yerel basında çıkan “50’den fazla pozitif 1000 karantina” haberinin doğru olmadığını söyleyen yetkili, “Biz bu işi ciddiye alıyoruz. Yapılan haberde hem yanlış bilgi hem de tutarsızlık var. 1000 kişinin karantinada olması bölümün değil fabrikanın kapanması anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Sarayköy’de oturan bir yurttaş; “Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde çok artış var. Fabrika işçilerinin oturduğu Rıza Akçay Sitesinde karantina çok. Ama ne kadar dikkat ediliyor dersen edilmiyor” dedi.

Kaynak : Evrensel Gazetesi

Editör: TE Bilişim