Havaların iyice soğumasının ardından evinde doğalgaz kullanan çok sayıda vatandaşın faturaların yüksek gelmesi ve ısınamama sebebiyle odun ve kömüre geçtiği belirtildi.

Denizli'de havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz kullanımları arttı fakat doğalgaz faturalarısını eline alan vatandaşlar fatura yüksek gelince eski usul sobaya dönmeye başladı.

"DOĞALGAZLI EVLERE ODUN KÖMÜR VERİYORUZ"

Esnafın hemen her gün müşteri bekleyerek gününü geçirdiğini belirten Bayramyerindeki kömürcü esnafı Ali Kurt, "Vatandaşta alım gücü yok. Taksilerle gelip iki-üç çuval alıp gidiyor. Doğalgazın pahalı olması nedeniyle birçok insan evinde soba kurdu. vatandaş doğalgaz yüksek geldiği halde ısınamıyor. Biz doğalgazlı evlere şuan odun kömür veriyoruz" dedi.

 

SUBAŞI: DOĞALGAZLA ISINAMIYORUZ, SOBA KURDUM

Evinde doğalgaz kullanmasına soba alıp odun kömür yakmaya başladığını söyleyen Sabri Subaşı ise, "Evi ısıtamıyoruz. Doğalgaz var ama ısıtamıyoruz. Ne yapalım, mecburen bunu da yardımcı aldık. Hem doğalgaz hem soba ikisini birlikte yakacağız. Saba aldım, 300 lira verdim." diye konuştu.

Mahrukatçı Selahattin Balı da doğalgazla ısınamadığı için soba kurduğunu söyledi. "Ben bile evime soba kurdum, ısınamıyorum ne yapayım" diyen Balı, havaların soğuk olmasına rağmen satışların istenilen seviyede olmadığını kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim