Denizli’de PTT şubesi ATM ‘sine dolandırıcılar tarafından yerleştirilen düzeneği fark eden Sendika Başkanı olayı polise bildirdi.


Olay Denizli Merkezefendi İlçesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan Devlet Hastanesi PTT Şubesi önündeki ATM’de meydana geldi. 
Dün Akşam saatlerinde babaannesinin emekli maaşını çekmek için ATM’ye gelen Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi, kartını ATM’ye takarak babaannesine ait emekli maaşını çekmek için şifresini girdi. Hesaptaki parayı çekmek için işlemine devam eden Tefçi, ATM’nin parayı vermediğini fark etti. Kartı çıkartan ve tekrar ATM’ye taktığında hesaptaki paranın çekildiğini fark etti.  ATM’den şüphelenerek, ATM’nin para verme yerini kontrol etti. 


ATM’deki para verme yerinin oynadığını ve bir demir levhanın çıktığını fark eden Tefçi, eliyle öndeki düzeneği çekince, arka tarafta çektiği paranın bulunduğunu gördü. ATM’ye dolandırıcılar tarafından düzenek yerleştirildiğini fark eden Kazım Tefçi, durumu polise bildirdi. İhbarla birlikte olay yerine gelen polis ekipleri, ATM’ye yerleştirilen düzeneğin kimler tarafından yerleştirildiğini bulmak amacıyla bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.


Son dönemlerde ATM dolandırıcılığı olaylarının arttığına dikkat çeken Denizli Emniyet Müdürlüğü ise vatandaşların ATM dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Daha öncede bir çok bankanın ATM’lerine yerleştirilen düzenekler ile kartlarını ATM ‘den alamayan vatandaşların mağdur olduğu akıllardan silinmezken, yeni düzeneklerin ortaya çıkması konusunda vatandaşların bu gibi durumlarda polisten yardım istemeleri istendi. 

Editör: TE Bilişim