Hava sıcaklıklarının 1 ila 8 derece ölçüldüğü Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi 5008 Sokak'ta Murat Koşar'a (42) ait evin bahçesindeki bir incir ağacı meyve verdi.
Bahçe sahibi Koşar  yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının normalin üzerinde olduğu için incir ağacının meyve verdiğini söyledi.


Koşar, ocak ayı olmasına rağmen havaların bazen sıcak olduğuna dikkati çekerek, "Kış aylarında beklediğimiz soğuklar yok. Soğuk olmayınca da incir ağacı yalancı bahara aldanıp incir verdi. Bu yaşıma kadar böyle birşeyle ilk defa karşılaşıyorum. İnciri dalından koparmadık. Yoldan geçenler fotoğraf çektiriyor. Çok şaşkınlık yarattı." dedi.


Musa Koşar ise dağlarda kar olmasına rağmen incir ağacı meyve vermesinin mahallede şaşkınlık yarattığını ifade ederek, "Bize inanmayanlar eve gelip incir ağacına bakmaya geliyorlar. Dalından koparmadık incirleri. Görenler 'ocak ayında incir mi çıkarmış' diyorlar." diye konuştu.


Apartman sakinlerinden Rafet Fıtlamak ise kış mevsiminde çıkan incirin görüntülerini sosyal medyasına yüklediğini ve çok fazla beğeni ve yorum çektiğini anlattı.
Mahallede oturan Ali Aytekin de ocak ayında incirin çıktığını görünceye kadar inanmadığını söyledi.

Editör: TE Bilişim