DENİZLİ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde başlatılan 'Kan Vererek Can Veriyoruz' projesi kapsamında, sağlık çalışanları ve vatandaşlar, bir gün içinde Kızılay'a 278 ünite kan bağışında bulundu.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, kış aylarında kan bağışının az olması ve kanın sürekli ihtiyaç olmasından yola çıkarak, personelini kan bağışına davet etti. Birliğe bağlı Denizli Devlet, Servergazi Devlet ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde kurulan kan bağış noktalarında sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlardan da kan bağışı kabul edildi. Bir gün süren kampanya sonunda tam 278 ünite kan toplandı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, kış aylarında kan stokunda azalma yaşandığını belirterek, "Bu yüzden kan bağışında bulanalım ve Kızılay'a destek verelim dedik. Kampanya sonunda da bir günde 278 ünite kan bağışı elde ettik" dedi.

Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu da, Denizli'de günlük ortalama 150- 200 ünite arası kana ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Kamu Hastaneleri Birliği'nin kampanyasıyla bir günde 278 ünite kan aldık ve bu bizi oldukça memnun etti. Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır diyerek vatandaşlarımızın bilinçli ve düzenli kan bağışlarına bekliyoruz. Unutmayalım her kan bir insanın hayatını kurtarabilir" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim