Trafiğin güvenli ve düzenli bir şekilde akışının sağlanması, can ve mal kaybına yol açacak kazaların önlenmesi ve işaretlemelerin eksiksiz tamamlanması kapsamında çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe bağlantı yollarına 15 bin adet CTP (kedi gözü) yerleştirirken, uluslararası standartlarda 920 kilometre yol çizgi boyama işlemi yaptı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, trafiğin güvenli ve düzenli bir şekilde akışının sağlanması, can ve mal kaybına yol açacak kazaların en aza indirilmesi ve işaretlemelerin eksiksiz tamamlanması kapsamında kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe bağlantı yollarının daha da güvenli hale gelmesi için çalışmalarını sürdüren Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, gece ve gündüz seyir halinde bulunan araçların farlarından gelen ışıkla yol güzergahını göstermenin yanı sıra pusula görevi gören 15 bin adet CTP (kedi gözü) dikimi gerçekleştirdi. Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçen, daha önce yol çizgisi ve CTP uygulaması yapılmamış olan ilçe bağlantı yollarının daha güvenli olması için 22.800 adet CTP alımı gerçekleştirildiğini, bunlardan 15.000  tanesinin ilçe bağlantı yollarına çakıldığını söyledi. CTP çakma çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Türlü, "Amacımız sürücülerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaktır" dedi.

 

Yol çizgileri uluslararası standartlara uygun

Ulaşım Daire Başkanlığı olarak yol çizgi boyama çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Türlü, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz uluslararası standartlara uygun, sıcağa dayanıklı, yüzeylere püskürtülmek suretiyle uygulanan ve üzerine serpilen cam kürecikleri sayesinde ışığı yansıtan, gece sürücüler için parlama özelliğine sahip boyalar ile 920 kilometre ilçe bağlantı yolunda yol çizgi boyama işlemi gerçekleştirdi. Zamanla yıpranan yollarımızda boyama çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim