Denizli kent merkezinde 23 güzergahta hizmet veren 763 minibüs klimalı olarak faaliyet gösterecek. Klima takmayan minibüs sefere çıkamayacak.

Denizli de yolculara kaliteli hizmet vermek için atağa kalkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Şöförler Odası ve Minibüscü esnafı birlikte hareket ederek araçlara klima takma işini gerçekleştirdi.

Denizli Şöförler Odası Başkanı  Köksal Semerci, minibüscü esnafın da desteği ile çıktıkları yolda klimalı araç ile yolculuk keyfi yaşayacak olan yolcuların yaz sıcağında etkilenmeden yolculuk yapacağını belirtti.

Semerci " Denizli halkına  keyifli yolculuk sunmak istiyoruz. Minibüscü esnafımız klimalı araçları ile yolculara hizmet verecek. Denizli de 23 hat bulunuyor. 763 minibüs içinde klimalı olanlar vardı, klimasız olanlar vardı.  Yaz sıcaklarında yolcuların rahat seyahat etmesi için ortak karar alındı. Gruplar halinde  klima takma işi gerçekleşiyor. 30 civarında araç kaldı. Onlar da 15 gün içinde tamamlandığında Denizli’de klimasız minibüs kalmayacak. Hat minibüslerimiz çağın yeniliklerine her daim uyum sağlayacaktır" dedi.

2015 yılında çıkan yönetmelikte klimasız araçların faaliyetine son verileceği, cezai işlem uygulanacağı belirtiliyordu diyen Başkan Semerci bu süreyi uzattıklarını ancak  1.1.2016 tarihinden itibaren uygulamanın geçerli olacağı belirtti. 

 

 

Editör: TE Bilişim