DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle "Sende bir fidan dik nefesin olsun" sloganıyla fidan dikim kampanyası başlattı.

Denizli'deki "Sen de bir fidan dik, nefesin olsun" kampanyası Karakurt Mahallesi'nde başlatıldı. Gökpınar Baraj Göleti'nin yanındaki 237 dönüm araziye 16 bin akasya, süs eriği, süs kirazı, erguvan, süs elması, fıstık çamı, çınar ve ıhlamur fidanı törenle dikildi. Törene AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, kampanya çerçevesinde bu yıl Denizli'ye 130 bin fidan dikileceğini söyledi. Korucu, "Küresel ısınma nedeniyle kuraklık ve çölleşme tehlikesi var. Dünyada her yıl 13 milyon hektar ormanlık alan yok oluyor. Biz ise, ülkemizde ve Denizli'de ormanlık alanı arttırıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, "Denizli'de kişi başına 13 metrekare park ve ormanlık alan düşüyor. Bu rakamla Avrupa ülkelerini bile geride bıraktık. Zira, Avrupa'da kişi başına düşen park ve ormanlık alan 8 metrekare. Güzel vatanımızı daha güzel hale getirmek için daha çok gayret göstermeliyiz. Vatanını seven herkes ormanı korusun, fidan diksin" diye konuştu.

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim