Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, oyunu seçim bölgesi Denizli'de kullandı. Milletin şenlik havasına sandığa gittiğini söyleyen Zeybekci, "Bizim için millet ne derse o olur. Biz milletin söylediğinin üzerine ne bir nokta, ne de bir virgül koyarız" dedi.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 1079 numaralı sandıkta eşi Ayşen Zeybekci ile biklikte oy kullandı. Sandığa gelirken vatandaşlarla kısa süreli sohbet eden Bakan Zeybekci, daha sonra kimliğini göstererek oy kullanma kabinine geçti. Burada oyunu kullanan Bakan Zeybekci, oy zarfını eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte sandığa attı.

 

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, "Oyumuzu kullandık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Demokrasi için tek karar makamı olan millete gidiyoruz. Milletin elindeki o muhteşem terazi ile yeni bir ölçü verilecek. Siyaseten milletin iradesine yansıması için şenlik havasında, kardeşlik havasında milletimiz sandığa gidiyor. Bizim için millet ne derse o olur. Biz milletin söylediğinin üzerine ne bir nokta ne de bir virgül koyarız. Milletin üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz. Sonuçları ülkemize milletimize vatanımıza hayırlar getirsin" dedi.

 

MHP'Lİ AYHAN DENİZLİ LİSESİ'NDE OY KULLANDI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ise oyunu Denizli Lisesi'ndeki 1025 numaralı sandıkta kullandı. Ayhan, "Seçim kampanyası sonucunda seçmenin iradesinin demokratik açıdan sandığa yansıdığı bir gün. Milletin iradesinin tecelli edeceği güne saygı göstermek lazım. Önemli olan demokrasiyi çalıştırabilmek. Birlik ve beraberlik içinde milleti refahı ulaştırmanın yollarını aramak gerekiyor. Vatandaşın tarihini hep birlikte göreceğiz. Memleketimiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

ADAY ADAYI AMBULANSLA OY KULLANMAYA GİTTİ

 

Denizli'de CHP'den milletvekili aday aday olan ve sıralamaya giremeyen Orhan Dönmez, oyunu kullanmaya ambulansla gitti. 10 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu kalçası kırılan ve Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Dönmez, oyunu Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu'nda 2245 numaralı sandıkta kullandı. Dönmez, oyunu kullandıktan sonra tekrar ambulansla hastaneye götürüldü. Hastanede tedavi gören bazı hastalar da yine ambulanslarla sandıklara götürüldü ve oy kullanmaları sağlandı.

 

CHP Denizli 1'inci sıra milletvekili adayı Melike Basmacı oyunu Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksekeskolu'nda bulunan 1287 nolu sandıkta kullandı.

 

SEÇİM SAKİN GEÇİYOR

 

Denizli'de seçimler birkaç küçük tartışmanın dışında sakin geçiyor. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren sandıklarına giderek oy kullanıyor. Denizlide 2 bin 253 sandıkta 712 bin 973 seçmen sandığa gidecek. Atatürk Ortaokulu'nda bir sandıkta, sandık kurulu başkanı oy pusulası ve zarflarını akşamdan mühürleyip getirdiği için sandık kurulu üyelerinin itirazı üzerine tutanak tutuldu. Yaşar Saniye Gemici Lisesi duvarına sabah erken saatlerde sprey boyayla, 'Oylar AK Parti'ye' yazıldı. Bu yazılar, güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün il genelinde 2 bin polisi görevlendirdiği, Jandarma bölgesinde de 1000'e yakın kolluk kuvvetinin görev yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim