Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda çok sayıda öğrenci, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.

Enver Paşa komutasında 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken yetersiz kıyafetleri ile şiddetli soğuklara yenik düşen Sarıkamış şehitleri, Denizli'de yürüyüşle anıldı. Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Denizli İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle İncilipınar Parkı'nda toplanan kalabalık, Delikliçınar Meydanı'na yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunulup, bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, şöyle dedi:

"Birinci Dünya Savaşı'nda Rus'larla savaşa giren Osmanlı Ordusu kaybedilen vatan topraklarını geri almayı planlamış ve 90 bin askerle Sarıkamış Harekatı'nı başlatmıştı. Enver Paşa komutasındaki birlikler Rus birliklerini püskürtmek isterken donarak şehit oldular. Mekanları cennet olsun."

 

Editör: TE Bilişim