Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - Denizli'nin Sümer Mahallesi'ndeki deri işletmelerinin bulunduğu tabakhanenin içkili bölge ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüme alınan eski binaların yıkımına başlandı. Yıkım ardından savaş alanına andıran görüntülerin çıktığı bölgede; bazı kişilerin inşaat yıkıntıları içinde dolaşarak yakacak topladığı görüldü.

Sümer Mahallesi'nde bulunan tabakhanenin Honaz'ın Kaklık Mahallesi'ndeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınması ardından kentsel dönüşüme giren bölgedeki eski binaların yıkımına başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İçkili bölge' ilan edilen tabakhaneyi yeni çehresine kavuşturacak çalışmalar sürürken; yıkım sonrası bölge savaş alanını andırdı. Yıkım işlemi sırasında eski binalardan ortaya çıkan tahta parçaları ise en çok çevrede oturan dar gelirlilere yaradı. İnşaat yıkıntıları arasına giren bazı kişiler, yakacak için odun toplamaya başladı. Bazı yaşlı kişiler görüntülendiklerini fark edince usulca topladıkları odunlarla alandan ayrılıp evlerine döndü. Yıkıntılar arasında yakacak arayan ve ismini açıklamak istemeyen bir kadın, "Isınmak için odunları topluyoruz. Evde bir kişi çalışıyor. Yardım almıyoruz. Paramız yetmediği için odunları topluyoruz" dedi. 

İşçi emeklisi Erkan Yüksel, yıkımın ardından bölgenin Suriye'den farkı olmadığını belirterek, "Tabakhanedeki yıkımın ardından biz de odunları topluyoruz. Yapacak bir şey yok. Odunları evde yakacak için topluyoruz" diye konuştu.

Yakacak arayanlardan 63 yaşındaki Aynur Dede, eşinin çalışamadığını belirterek, "Evde çalışan yok. Gelirimiz de yok. Eşimin sadece üç aylığı var. Evde yakmak için odun topluyoruz. Kömür vermiyorlar yardım almıyoruz, o yüzden ısınmak için odun topluyoruz" dedi.

 

Editör: TE Bilişim