Halep'te sivil halka yönelik saldırılara dikkat çekmek amacıyla Denizli’den İnsani Yardım Vakfı (İHH) organizasyonuyla "Halep'e Yol Açın" konvoyu düzenlendi.

Denizli, Aydın, Burdur'dan da gelen araçlarla birlikte yüzlerce araç Halep’e yola çıktı Denizli’den Hatay'a gidecek 10 Tır’ın kazasız belasız ulaşması ve Halep'te yaşanan insanlık dramının son bulması için dua edildi. İHH Denizli Şubesi Başkanı Hasan Ali Solak,, “Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Bu yüzden İHH olarak kampanya düzenledik. Ve katılım sağlayanlardan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Katılımların devamını bekleriz” diye konuştu.

BU ZULME DUR DEMEMİZ GEREKİYOR
Dünyanın her yanında Müslümanlara zulüm yapıldığını ifade eden Başkan Solak, Suriye’de meydana gelen zulümden dolayı, çocuklar cennete doymak için ölmeyi istediklerini kaydetti. Derin, aile reislerinin kadın ve kız çocuklarının düşman eline geçmemesi için onların öldürülmesi için din alimlerinden fetva istediklerini hatırlatarak, yapılan zulümlerin dayanılmaz boyutlarda olduğuna dikkat çekti. Derin bu nedenle bu tür yardımların aralıksız devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Editör: TE Bilişim