TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de yalnız bırakmadı

Denizli’deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir organizasyonuna katılmak üzere şehirlerine gelen TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı ağırladı. Akşam yemeğiyle başlayan toplantıda, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı, Ak Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de yer aldı. STK temsilcileri, fikir alışverişi yapılan buluşmada, Denizli’nin tanıtımı için neler yapılabileceğine dair görüş ve önerilerini dile getirdi.

Denizli’deki meslek odası ve gönüllü kuruluşların temsilcileri, konuklarına Denizli’nin belgesel niteliğinde tarihi bir geçmişi ve isimlerinin yanı sıra çok sayıda doğal zenginliği de bulunduğunu aktardı. Bunların TRT tarafından değerlendirilip dünyaya duyurulmasının ülke turizmi ile ticaretine büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini vurguladı.

 

Tefenlili: “Denizli Platformu’nun önceliği, adını aldığı şehrin kalkınmasına katkı koymak”

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili ise, herşeyden önce ülkenin saygın kurumlarından birinin başına gelerek sağladığı başarıyla göğüslerini kabartan hemşehrilerini, şehirlerinde görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kendisinin engin tecrübe ve bilgi birikiminden faydanalabileceklerini düşünerek, kentin önde gelen STK’larının temsilcileri ile buluşturmak istediklerini de dile getirdi. Davetlerini geri çevirmeyip vakit ayırdığı için konukları Göka’ya teşekkür etti.

 

Göka: “TRT, yayın ilkesi olarak Türk aile yapısı ve değerlerini önemsiyor”

Aslen Denizlili olan TRT Genel Müdürü Göka da, doğduğu kente ve destekleri ile bugün bulunduğu konuma ulaştığı hemşehrilerine olan vefa borcunu ödemek adına ne yapsa az kalacağını belirtti. Bu arada, Milletvekili Zeybekci’nin de her zaman yanında olduğunu bilmenin ve desteğini görmenin kıvancını yaşadıklarını belirterek teşekkür etti. Ayrıca, sadece Denizli’nin değil ülkenin heryerindeki kültürel varlıkların dünyaya yansıtılmasının yanında özellikle Türk aile yapısına uygun işler çıkarmaya çalıştıklarını anlattı. Yapımlarının gördüğü yoğun ilgiden de bunda başarılı olduklarını söyleyebileceklerini kaydetti.

 

Zeybekci: “Memleketimizin tanıtımına katkı sağlayacak her türlü projeye biz de katkı koyarız!”

Önceki Dönem Ekonomi Bakanı, Ak Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise, hemşehrileri ile şehirlerinde buluşmanın sevincini yaşarken, kentin önde gelen isimleri ile biraraya gelmesiyle verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bunun mutluluklarını katladığını ifade etti. Zeybekci, “Denizli, öyle bir zenginliğe sahip ki, el attığınız herşey ayrı bir değer. Tarih yazmış isimlerden yer altı zenginliklerine, Pamukkale, Bozdağ ve Laodikya gibi turistik zenginliklerinden tekstil, kuruyemiş ve turizm gibi ülke ekonomisine katkı sağlayan öncü sektörlerine kadar çok sayıda nimetin bulunduğu bir yer. Bunların ötesinde Ahi Duman’dan Merkezefendi’ye hatta Müftü Ahmet Hulusi Efendi’ye, Özay Gönlüm’den Bayram Şit’e kadar tarihe malolmuş bir çok değeride yetiştirmiş bir mekan. Bunların elbet değeri biliniyor ve ilgi gösteriliyor. Fakat, bunun da ötesinde hem ülkemizin hem de şehrin tanıtımına katkı koymak için bir şeyler yapılmalı. Bunun en kestirme yolu ise kitlesel iletişim organları. TRT de onlardan biri; üstelik dünyanın en önde gelen sayılı ve saygın kurumlarından. Sayın Göka’nın göreve gelişiyle önemli işler ile büyük yatırımlara da imza attı. Biz de onların ülkemizin tanıtımı adına gösterdiği bu çabaya katkı koymak için üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız. Yayınlarında memleketimizin güzelliklerine de yer ayırırlarsa kıvanç duyarız. Türkçevizyon gibi çok önemli ve büyük bir organizasyonla başlayan bu birlikteliğin yeni projelerle taçlanacağına inanıyoruz. Buradaki sivil toplum kuruluşlarının da bu yolda atılacak her adıma imkanları dahilinde vargüçleriyle destek sağlayacaklarından da en ufak şüphem yok” dedi.

 

Editör: TE Bilişim