Denizlili bir gurup mermer işletmesi sahibi İtalya’da 2 bin yıllık mermer ocaklarını yerinde inceledi.

PAMUKKALEHABER

Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği geziyi Ege Maden İhracatçıları Birliği organize etti. Dünyaca ünlü Carrara bölgesinde bulunan ve kapalı yöntemle üretim yapan ocakları yerinde inceleyen ekip, İtalya’nın bu konudaki deneyiminden yararlanmayı amaçladıklarını  belirtti.


Geziye Denizli’den Simersan Mermer Cemal Sirkeci, Dursun Mermer Fatih Dursun,Kömürcüoğlu Mermer İlker Kömürcüoğlu,  İonic Stone  Abdülcelil Kılıç,  Denizli Mermerciler Derneği Başkanı  Mehmet Çelikkol, Artistik Mermer Vuralesenoğlu, Drsun Mermer Gökçen Urgun Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya katıldı. 
 

Çok önemli bir gezi gerçekleştirdiklerini belirten  Denizli Mermerciler Derneği Başkanı  Mehmet Çelikkol; “ Bu inceleme gezisini Ekonomi bakanlığı destekledi. Başta Ekonomi bakanımız Nihat Zeybekci ve Ege Maden İhracatçıları Birliğimize çok teşekkür ediyoruz. Roma’lılar döneminden beri mermer üretimi yapılan bir bölge. Yaklaşık 2 bin yıldır bu bölgede üretim var. Şu anda 50 ocak faal olarak çalışıyor.  İtalyanlar dünya mermer üretiminin kompedanı durumundalar. Onların bilgi,birikim ve deneyimlerinden yararlanmak amacı ile buradayız. Bizler için gerçekten çok verimli bir inceleme gezisi oldu. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim