Denizli’de merkezi ısıtma ile ısınan evlerde doğalgaz kullanımı artık zorunlu hale geliyor. 30 Eylül’den sonra karara uymayanlar ağır cezai yaptırımlara tabi tutulacak

Kış aylarında çevre kirliliği konusunda Türkiye’nin en kirli havasına sahip olan illerinden birisi olan Denizli’de hava kirliliğinin önüne geçmek için doğalgaz kullanımını zorunlu hale getiriliyor. 2007’de Danıştay’dan dönen doğalgaz kullanımının zorun hale getirilmesi ve kömür kullanılmaması kararının ardından bir kez daha harekete geçen Denizli’de 30 Nisan’da toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi’nde doğalgaz kullanımının zorunlu kılınması için bir kararı çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kararı basın ve panolarda şehre duyurdu.

DOĞALGAZ KULLANMAK ZORUNLU

Meclisten çıkan karara göre 30 Eylül’den sonra Denizli merkez (Pamukkale ve Merkezefendi) sınırları içerisinde doğal gaz alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerdeki merkezi sistemle ısınan konutlarda, doğalgaz dönüşümünün yapılarak, kullanıma geçilmesinin zorunlu hale getirilecek. Bu tarihten sonra karara uymayan apartman sakinleri için ağır cezai yaptırımlar uygulanacak. 

 

Editör: TE Bilişim