Denizli Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamayı daha hayata geçirerek, kentin tüm doğal ve tarihi değerlerinin adres, konum ve fotoğraflarını adres.denizli.bel.tr sitesinde topladı. Projeyle Denizli’nin kültürel ve turistik tanıtımına katkı yapmak istediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Denizli’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için birçok projeye imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir hizmeti daha hayata geçirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı projeye göre il sınırları içerisinde bulunan tüm doğal, tarihi ve turistik değerlerin adres, konum ve fotoğrafları adres.denizli.bel.tr internet sitesinde toplandı. Denizli haritasına tek tek işlenerek konumlandırılan zenginliklere çok daha kolay ulaşılabilecek. adres.denizli.bel.tr internet sayfasının sağ alt köşesinde bulunan “Horoz logolu Denizlim” yazısının üzerine tıklayan vatandaşlar, Denizli’nin 19 ilçesindeki tüm zenginliklerini; kentsel mimari, arkeoloji, doğal değerler ve bunları biliyor musunuz başlıkları altında; fotoğraf, açıklama metni ve uydu görüntüleriyle birlikte inceleyebilecekler.

“Denizlimiz çok özel bir şehir”

Projeyle Denizli’nin kültürel ve turistik tanıtımına katkı yapmak istediklerini anlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimiz 19 ilçesinin tamamında kendine özgü nitelikleri olan çok özel bir şehir. İl sınırlarımız içerisinde 19 antik kent bulunuyor. Pamukkalemiz, Karahayıtımız, kayak merkezimiz, yaylalarımız, göllerimiz, şelalelerimiz, dağlarımızla zengin Anadolu coğrafyasının zengin bir kenti olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Denizli’nin yüksek turizm potansiyeli

Denizli’nin sahip olduğu güzelliklerin adres, konum ve fotoğraflarını internet ortamına aktardıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Hem bu değerleri tanıtmak hem de farkındalık yaratmak istedik. Amacımız şehrimizin sahip olduğu yüksek turizm potansiyelini daha doğru bir şekilde kullanmaktır. Dünyanın her yerinden bu güzelliklerimizin yeri, konumu, fotoğrafı görülebilecek. Her alanda olduğu gibi Denizlimizi bir adım daha ileri taşıyacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim