Türk Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği toplantıda, hayırseverlerin katkılarıyla Kızılay Denizli Şubesi'ne kazandırılan Kan Bağış Kamyonu ile Seyyar İkram Aracı'nın faaliyete geçmesi hakkında bilgi verdi. 

Kan bağışının önemine dikkat çeken Otçu ”Kızılay Denizli Şubesi olarak, hayırseverlerimizin katkılarıyla, bağışlarıyla, 2 tane önemli aracı devreye koyuyoruz. Bunlardan bir tanesi seyyar ikram aracı, diğeri de kamyon tipinde, platform şeklinde açılıp kapanabilen seyyar kan bağış aracı. Biliyorsunuz Denizli Kızılay şubesi Türkiye’de, özellikler Ege Bölgesi’nde  4.000 m²’lik en büyük yerel afet müdahale ve lojistik  deposuna sahip olan bir ilimiz. Aynı zamanda Denizli’miz yine Türkiye’nin 18.bölge kan merkezi. Ve yine Denizli’miz arakan bağışlarında Türkiye 5.’si ve yine şehrimiz kurban vekaletlerinde de Türkiye 10.’su. Dolayısıyla Kızılay Denizli Şubesi tüm Türkiye’deki Kızılay şubeleri içerisinde nüfusuna bakılmaksızın, Denizlili hayırseverler sayesinde önemli başarılar imza atıyor. 8 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 13:30’da Bayramyeri Meydanı’nda bahsettiğim bu iki aracın, yani seyyar ikram aracı ile seyyar kan bağışı aracımızın hizmete girmesi vesilesi ile mütevazi bir merasim tertipledik. O gün halkımızla birlikte orada olacağız. Küçükte olsa ikramımız olacak. tüm Denizli halkımızı bu açılışımıza bekliyorum.

Diğer afet bölgelerinde, İzmir, İstanbul, Ankara gibi afet şefliklerinde kan bağış araçları, seyyar ikram araçları var. Fakat seyyar ikram aracı kolay kolay taşra şubelerinde mevcut değil. Denizli Şubesi hayırseverlerimiz sayesinde bir seyyar ikram aracına sahip oldu. Biz bunu olası bir depremde, olası bir yangında, selde,  bir felakette Denizli halkımızın beslenme ihtiyacını karşılamak üzere kullanacağız. Çankurtaran’da araçlarımız insanlarımız mahsur kalmış olabilir oralarda kullanacağız. Yada Ramazan Ayında kenar mahallerde oturan vatandaşlarımıza belki iftar yemeği verme imkanımız olacak. Çok yönlü bir araç” dedi.

 

Editör: TE Bilişim