DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre, 2016 senesinin Denizli'yi tedirgin ettiğini belirterek Asgari ücret konusunda yöntemin yanlışlığı,Terör belası, Avrupa'daki Kriz, Rusya ile ilgili gerilim, Cirolarda düşüklük tehlikesi gibi nedenlerden dolayı Denizli gibi istihdam yaratan şehri tedirgin ettiğini söyledi.

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği(DESİAD)’nin, Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen “2016’ya girerken Türk İş Dünyasını etkilemesi beklenen trendler” konu başlığında T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın konuşmacı olarak katıldığı sunum ve Ekonomist dergisinin belirlediği Anadolu da ‘İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde yer alan Denizli firmalarının katıldığı plaket töreni Anemon Otel’de düzenlendi.

Yoğun ilgi gören törene Denizli protokolünün yanı sıra işadamları yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre, ilkini geçen sene gerçekleştirdikleri ödül törenini bir kez daha düzenlemekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Stresli bir yıl olmamasını dilediğimiz, ancak stresli bir yıl olmasını beklediğimiz 2016 yılına başlamadan önce fikir almak amacıyla Eski Merkez Bankası Başkanımız Sayın Durmuş Yılmaz’ı, Dünya Gazetesi Başyazarı Sayın Hakan Güldağı’nı dinlemek için toplanmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz sene bu listede 28 firmamız yer alırken, bu yıl 2 firmamız daha bu sayıya eklendi. Ayrıca bir başka şirketimiz de istihdamını yüzde yüzün üzerinde artırarak hem şehir istihdamını coşturmuş, hem de tekstilin katma değerinin sorgulandığı bir dönemde piyasalara gayet güzel bir mesaj vermiştir. Bu listeye giren 30 şirketimiz çok önemli bir misyonu gerçekleştirmiştir” dedi.

 

ÖDÜL ALACAK ŞİRKETLER ÇOK ÖNEMLİ MİSYONLARI YERİNE GETİRDİ

Ödül alacak şirketlerin çok önemli misyonları yerine getirdiğine değinen Başkan Yavuzçehre, "Bu şirketler 28 aylı seçim maratonunda işlerine olan konsantrasyonu seçim atmosferinin beyin bulandırıcı ortamına sokmamış işlerine konsantre olmuştur. Reel icraatın arttığı azaldığı bir devrede aldıkları tedbirler ile diğer şirketler gibi küçülmemişler, kapasitelerini ortalamalarının altında bırakarak listede kalmayı başarmışlardır. Birçok meslektaş, işlerine konsantre olmak yerine birbiri hakkında dedikodu yaparken Bu firmalar kulaklarını sadece kendilerini ilgilendiren konuları açmışlardır. Sadece kendi işleri olmuştur. Bu özelliklerinden dolayı Türkiye'nin en seçkin firmaları olmuşlardır.Umarım gelecek sene daha fazla şirketimizi burada ağırlarız" şeklinde konuştu.

 

2016 YIL DENİZLİ İÇİN TEDİRGİN YIL OLACAK

2016 senesinde bazı olumsuzların bizleri tedirgin ettiğini belirten Yavuzçehre, Tedirgin sebebini şu sözlerle açıkladı:

 "Asgari ücret konusunda yöntemin yanlışlığı Denizli gibi istihdam yaratan şehri tedirgin etmektedir. Yılın sonuna geldiğimiz bu günlerde hala bu konuda çalışmaların sonuçlandırılmamış olması bizlerin bütçe yapması konusunda en önemli engel olmuştur. Rusya ile olan gerilimli ortam bizlere yeni pazarlar bulma konusunda büyük baskı altına almıştır. Hepimiz ummalı bir çalışma içinde bulunarak bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmaların ne kadar başarılı olursa olsun bunların meyvelerini görmedik. Cirolarımızda düşük tehlikesini de beraberinde getiriyor. Yine terör belasının artaacağına ilişkin beklenti var. Denizi gibi ihracat yapan şehirde kendimizi müşterilerimize anlatma zorunluluğu çok daha ağır şekilde gerçekleşmektedir. Ana pazarımız olan Avrupa'da hala kriz devam etmektedir. Bu konusunda tedbir almamız hızla devam etmelidir. Çin'de yaşanan değişim mermer sektörümüzü büyük oranda etkilemiştir. 206 devam edeceği konusunda öngörümüz vardır."

 

 

Editör: TE Bilişim