Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA) - Denizli'de kas hastalığına yakalandığı için yürüme zorluğu çeken 12 yaşındaki Kubilay Yiğit'in en büyük hayali olan Galatasaray'ın maçını statta izleme isteği gerçekleşemedi. Galatasaray Kulübü'nün davetlisi olarak ailesiyle İstanbul'a giden Kubilay, Galatasaray- Fenerbahçe derbisinin terör saldırısı istihbaratı üzerine ertelenmesiyle, büyük üzüntü yaşadı.

Denizli'nin Karaman Mahallesi'nde yaşayan Tuba- Hasan Yiğit çiftinin çocukları Kubilay'ın, 18 aylıkken havale geçirmesi üzerine kaldırıldığı hastanede, 'duchenne musküler distrofi' olarak bilinen kas hastası olduğu ortaya çıktı. Şu an 12 yaşında olan ve Konya'da özel bir fizik tedavi merkezinde tedavisi süren, kök hücre tedavisi uygulanan Kubilay'ın en büyük hayali, taraftarı olduğu Galatasaray'ı TT Arena'da izlemekti. Ailesinin tedavisi için destek beklediği yolundaki haberler üzerine Galatasaray Kulübü, Kubilay Yiğit'in en büyük hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti ve ailesiyle birlikte Galatasaray- Fenerbahçe derbisine davet etti.

Uçakla İstanbul'a giden ve Galatasaray idarecileri tarafından karşılanan Kubilay Yiğit, gün boyunca İstanbul'u gezdi. Dün saat 20.00'de başlayacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için TT Arena'ya giden Kubilay'a, üzerinde Galatasaraylı oyuncuların imzasının bulunduğu forma hediye edildi.

Maç saatini beklemeye başlayan Kubilay, karşılaşmanın başlamasına iki saat kala terör saldırısı istihbaratı yüzünden yapılan ertelenme üzerine büyük üzüntü yaşadı. En büyük hayalini gerçekleştirememenin düş kırıklığını yaşayan Kubilay'ı annesi ve boya badana ustası  babası teselli etti.

Sosyal medya hesabından oğlunun imzalı Galatasaray forması ile çekilen fotoğrafını paylaşan Hasan Yiğit, "Halen şaşkınız. Şaka gibi bir gün. Sen kalk ta Denizli'den İstanbul'a gel maç için. Ciğeri beş para etmeyen insanlar yüzünden maç iptal olsun. Kubi'yi çok üzdünüz be. İmzalı formamızı aldık. Maçı izleyemesek de inşallah bir dahaki sefere" cümleleriyle teröre tepkisini ve oğlunun üzüntüsünü paylaştı.

Galatasaray Kulübü yetkililerinin de Kubilay'ı teselli ettiği ve takımını izlemek için kendisini tekrar davet edeceklerini söylediği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim