Denizli Haber - Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı oturumunun 2. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Büyükşehir DESKİ’nin 2020 yılında yaptığı yatırımları anlatan kısa film ile başlayan toplantıda Başkan Zolan 2014’den bu yana yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Zolan, “Büyükşehir DESKİ, kuruluşundan 2020 yılı sonuna dek 3 bin 830 km içme suyu hattı, 2 bin 32 km kanalizasyon hattı, 323 km yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 6 bin 185 km‘lik hat inşa etmiştir. İçerisinden araba geçen dev yağmur suyu hatları inşa ettik. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı içerisinden yürünebilen, araba geçebilecek çapta yağmur suyu hatları yapmalıdır. Allah’ım bize nasip etti, milletimizin güvenine layık olmak, onların emanetini sahip çıkmak için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz gayret ettik. Soğuk kış gecelerinde insanlarımız susuz kalmasın, kanalizasyon hatları çalışsın diye çukurların, buz gibi suların içerisine giren işçi kardeşlerimizle bu işi başardık” dedi.

“ALTYAPI MUTLAKA YAPILMASI GEREKEN BİR YATIRIMDIR”

Büyükşehir DESKİ’nin altyapı yatırımlarının hayati derecede önemli olduğunu dile getiren Başkan Osman Zolan, “Bugün kuraklık yaşıyoruz. Denizli su konusunda altyapı yapmış olmamıza rağmen çok rahat değil, birçok çalışmalarımız var. Vatandaşımıza su veremeseydik şunu diyemezdim: ‘Toz olacak, çamur olacak, suların kesilecek, zaman zaman trafikte sorun olacak. 1,5-2 yıl senin sıkıntı yaşamanı istemedim. Onun için altyapıya girmedim’ cevabı vatandaşımızı mutlu etmezdi. Altyapı mutlaka yapılması gereken bir yatırımdır” dedi.

DENİZLİ’DEN ANKARA’YA ALTYAPI

Büyükşehir DESKİ 2020 yılı Faaliyet Raporu'nun detayları hakkında bilgi veren Başkan Zolan, “Millete hizmet etmek bu dünyada yapılabilecek en güzel iş. O da bize nasip oldu çok şükür. 7 yılda 75 adet içme suyu deposu yaptık. İçme suyu sondajlarımızı yaptık, 12 tane atık su arıtma tesisini tamamlayıp, hizmete aldık. Bunlar büyük ve maliyetli yatırımlardır” diye konuştu. 2020 yılında Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin pandemi ve olumsuzluklara rağmen durmadan çalıştığını belirten Başkan Zolan, “2020 yılında 251 km içme suyu hattı, 163 km kanalizasyon hattı, 35 km yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 450 kilometre hat inşa ettik. Denizli’den Ankara’ya kadar kazıyor, boruları döşüyor, üzerini kapatıyorsunuz, hem de insanların yaşadığı bir yerde. Ayrıca 3 tane atık su arıtma tesisi yaptık, 28 tane sondaj gerçekleştirdik” dedi.

“AKBAŞ BARAJI, DENİZLİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM”

Denizli’nin tarımsal ve içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2017 yılında tamamlanan Akbaş Barajı’nın içme suyu iletim hattı ile içme suyu arıtma tesisinin son durumu hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Zolan, “Akbaş Barajı, Devlet Su İşleri ile yapılan protokol çerçevesinde Denizlimize tanınan bir imkân ve yatırımdır.  Önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci Başkanımızın çok büyük katkısı vardır. O dönem de ben de yanındaydım. Baraj inşaatı 2017 yılında tamamlandı. 24,5 milyon metreküp su kapasitesi var” dedi. Adalet Mahallesi’nde Denizli’nin en büyük su deposunu inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Zolan, Şemikler ve Kumkısık Mahalleleri’nde de su deposu inşa ettiklerini ve bu depolar tamamlandığında Akbaş Barajı’ndan su geleceği müjdesini verdi. Milletin beklenti ve emanetine sahip çıkmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Birlikte başarıyoruz. Denizlimizi ilklerle tanıştırdık, bize yapmak düştü. Bu eserler Denizlimize bıraktığımız bir mirastır" dedi.

DESKİ 2020 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

2020 yılı Faaliyet Raporu'nun onaylandığı gündemde, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri Büyükşehir DESKİ'nin il genelinde yaptığı yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir DESKİ’nin 2020 yılı kesin hesabı da görüşülerek onaylandı.

Editör: TE Bilişim