PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor yararına deve güreşi düzenlendi. Denizli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Atlı Cirit Sahası alanında düzenlenen organizasyonda Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 200 pehlivan deve güreşti. Denizliler, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle güreşlere yoğun ilgi gösterdi.

Denizlili vatandaşlar ‘Deve Güreşleri’ni yakından görebilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren Albayrak Atlı Spor Tesisleri’ne akın etti. Saat 11.00 gibi 15 bin biletin satıldığı, biletler 15 lira’dan satıldı. Deve Güreşleri için Denizli’ye gelen Türkiye’nin ünlü develerinin sayısı 200’den fazla. Deve güreşlerine katılan vatandaşlar hem eğlenceli vakit geçirirken, hem de develerle fotoğraf çekindiler.

Güreşleri izlemeye Denizlispor yöneticilerinin yanı sıra, vatandaşlar da havanın güneşli olması nedeniyle büyük ilgi gösterdi. Güreşleri yaklaşık 15 bin kişi izledi. Develerin güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne olurken, vatandaşlar heyecanla seyretti.

Denizlispor Asbaşkanı Mehmet Uz, güreşlerden elde edilen gelirin Denizlispor'un yararına kullanılacağını belirterek şöyle dedi: "Amacımız Denizlispor'a kötü günlerinden gelir kaynağı yaratmak. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Festival havasında geçiyor. Çok güzel seyirci ilgisi var. Bu kadar tahmin etmiyorduk. Deve güreşi bileti alan ve pasolig kartları olan vatandaşlarımız, önümüzdeki hafta Denizlispor- Şanlıurfaspor maçına da ücretsiz girebilecek."

Deve Güreşleri’nde ilk ağası iş adamı Mehmet Sarı oldu. Mehmet sarı, deve güreşlerini temsil eden halıyı 20 Bin Türk Lirası verdi. Sarı ayrıca Denizlispor ile Giresunspor arasında oynan maçta iki gol atılan topu da satın aldı. Sarı, “Denizlispor’a destek vermek bizim için gurur verici, bütün Denizli halkını maçlara davet ediyorum.” dedi. 

Denizlispor Deve Güreşlerinin Bu yılki ağası Mehmet Sarı

Editör: TE Bilişim