Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yarından itibaren Denizli yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek yağışın yarın akşam saatlerinde başlaması bekleniyor.

Yağışın en kuvvetli olduğu zaman ise pazar gece Denizli’de kuvvetli yağışlar görülecek, özellikle şehir merkezi ve güney ilçelerde yağış daha kuvvetli olacak.

Bu kuvvetli yağışlar 800 ve üstü rakım yerlerde yoğun kar yağışı şeklinde olurken, alçak kesimlerde ise kuvvetli yağmur olarak görülecek şehir merkezinde kar yağma ihtimali bulunmuyor.

Salı günü ise hava çok bulutlu ve hafif yağış geçişleriyle devam edecek. Sıcaklık 7-3 derece arasında olması bekleniyor, Çarşamba günü ise sıcaklıklarda 3 derecelik bir düşüş olacak.

Teleferik, Bağbaşı Yaylasında ise yarın gece ve Pazartesi günü yoğun kar yağışı bekleniyor, pazartesi günkü yağışın ardından yaylada ki kar kalınlığının 20 santimetreyi geçmesi bekleniyor.

Denizli Kayak merkezin de ise hali hazırda 60 santimetrelik kar kalınlığı mevcut bu yağışların ardından da bu bölgedeki kar kalınlığı 100 santimetreyi geçmesi bekleniyor.

En yoğun kar yağışı alacak olan ilçeler ise: Kale Tavas Beyağaç ve Çameli olması tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim