TRT’nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’un oyuncu ve yapım ekibini Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünün desteği ile ağırladı. Öğrenciler bir araya gelen dizi ekibi keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Pamukkale Üniversitesi ve TRT işbirliğiyle gerçekleşecn olan etkinliğe Yapımcı-Senarist Mehmet Bozdağ, Ertuğrul’u canlandıran dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, Hayme Anası Hülya Darcan, Cengiz Coşkun (Turgut Alp), Nurettin Sönmez (Bamsı) ve Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen oyuncular öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi Pamukkale Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Diriliş ‘Ertuğrul’ ve ekibi ve oyuncularıyla bir araya gelmek isteyen üniversite öğrencileri salona sığmadı Bazı öğrenciler salonun dışından seyretmek zorunda kaldı. İlk konuşmayı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı aldı. Alkışların doldurduğu salonda Rektör Bağcı konuşmakta güçlük çekti. Konuşmasını daha fazla sürdürmeyen Bağcı sözü Diriliş Ertuğrul dizi ekibine bıraktı.

Yapımcı-Senarist Mehmet Bozdağ, 350 kişilik teknik ekibin selamını alarak geldiğini söyledi. Zamanın kısıtlı olduğu için konuşmasına ara veren Bozdağ, söyleşinin devamını soru cevap şeklinde olmasını istedi. İlk soru Ertuğrul karekterini oynayan Engin Altan Düzyatan'a geldi. Ertuğrul gibi büyük şahsiyeti oynamak nasıl bir duygu olduğu soruldu. Düzyatan, "Her oyuncuya nasip olmaz. Biz kendi kahramanlarımızı kaybetmeye yada unutmaya başlamıştık. Öz kahramanlarımız azaldığı için televizyonda ve sinemada bir kahraman eksikliğimiz vardı. Amerikaların bir sürü kahramanları var ve sürekli bir kahraman üretebiliyorlar. Biz bu diziyle tekrar öz kahramanımızı günyüzüne çıkarıp herkese sevdirebildik. Ertuğrul ile ilgili çok az kaynak var ve az kaynakla bunu yapabildiğiysek doğru bir dünya kurduğumuzu gösteriyor. Böyle bir rol oynadığım için çok mutluyum" dedi.

Diğer bir soru ise Bu diziyle Osmanlı tarihinin hangi bölümüne kadar geliceğineyle ilgiliydi. Bu soruyu da Yapımcı-Senarist Mehmet Bozdağ, yanıtladı. Bozdağ, Osmanlı'nın doğumuna kadar devam ettireceğini söyledi.

Diğer bir soru ise Bu diziyle Osmanlı tarihinin hangi bölümüne kadar geliceğineyle ilgiliydi. Bu soruyu da Yapımcı-Senarist Mehmet Bozdağ, yanıtladı. Bozdağ, Osmanlı'nın doğumuna kadar devam ettireceğini söyledi.

‘HEPİNİZ BİRER HAYME ANASINIZ’

Dizinin Hayme Ana’sı Hülya Darcan ise, “Hayme Ana gibi bir karakteri oynamak benim için gerçekten gurur verici. Türkiye’deki her kadın Hayme Ana gibi dimdik durmalıdır. Kızlar… Hepiniz birer Hayme Ana’sınız” dedi ve salondan büyük alkış aldı.

BALTASINI BOYNUNDA TAŞIYOR

Turgut Alp karakteri ile izleyenlerin karşısına çıkan Cengiz Coşkun ise kendisine yöneltilen ‘Kullandığınız balta kaç kilo’ sorusuna ‘Çok zorlandığımız sahneler var. Kaldırılıp hamle yapabilmeyi zorlaştıracak kadar ağır. Zaten kullandığım baltanın sembolü olan kolyeyi de boynumda taşıyorum” dedi ve kolyesini konuklara gösterdi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL BİTSE DE PROJELER SÜRECEK

Dizinin senaristi Mehmet Bozdağ ise şimdilik dizinin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirterek, “Tarihimizin işlenecek çok fazla hikayeleri var. Diriliş Ertuğrul’la Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna kadar ki olan bölümü ele almaya çalışıyoruz. Osman Bey’in dünyaya gelmesi ile birlikte Diriliş Ertuğrul’u noktalamak zorunda kalsak da, şartlar da oluştuğu takdirde farklı dönemleri de dizi olarak çekmeye çalışacağız. Bunların arasında II. Abdulhamid dönemi dizi olarak ekranlara getirmek istediğimiz projelerden biri” dedi. Engelli bir gencin dizi ekibi için yazdığı şiiri dinledikten sonra oldukça duygulanan Bozdağ, genci dizinin bir bölümünde konuk etmek istediğini söyledi. Öte yandan salona giriş sırasında yoğun kalabalık içerisinde fenalık geçiren iki kişiye sağlık ekipleri hemen müdahale etti

 

 

Editör: TE Bilişim