DENİZLİ Sanayi Odası (DSO), İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü'yle 150 kişiye girişimciye eğitimi verilmesi için protokol imzaladı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, programa katılacak 150 kursiyere, 70 saat eğitim verileceğini söyledi. DSO'da düzenlenen törende, girişimcilik eğitimi işbirliği protokolü, Oda Başkanı Müjdat Keçeci ile İŞKUR Denizli İl Müdürü Feridun Giresun arasında imzalandı. Protokolle İŞKUR aracılığıyla açılacak kursta, 150 kişiye ücretsiz olarak 80 saat girişimcilik eğitimi verilecek. 9 gün sürecek eğitim sonunda başarılı olan girişimciler, kendi işyerlerini açmak istediğinde 50 bini hibe, 100 bin lirası iki yıl ödemesiz faizsiz kredi kullanabilecek. Eğitimi tamamlayıp belge almayanların hibe desteklerden ve faizsiz kredi imkanından faydalanamayacağını söyleyen Giresun, "Bölgemizde iş ve istihdama katkı sağlamak için açılan bu kurslar ve sonrasında kurulacak olan yeni iş yerleriyle ekonomiye ve istihdama katkı sağlanacağını düşünüyoruz. Kendi işlerini kurmak isteyenleri, hayallerindeki mesleklerini yapmak isteyenleri ücretsiz kursumuza bekliyoruz " dedi.

Kendi işlerini yapmak isteyenlerin mutlaka bu eğitim programına katılarak başarılı olması gerektiğini söyleyen DSO Başkanı Feridun Giresun ise, "Her gencimizin her müteşebbisimizin bu eğitimlere katılması ve bu eğitimlerden elde edeceği bilgi birikimi ile hem kendi geleceğini hem de ülke geleceğini önemli bir yere getirmelidir diye düşünüyorum. Biz de oda olarak buna aracılık etmek ihtiyacı duyuyoruz. Birlikte yapacağımız protokol ile açacağımız kurslara özellikle gençlerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim