Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında binlerce fesleğen dağıttı. Öğrencilerin çevre konusunda hazırladığı gösteriler tam puan alırken Büyükşehirin “Dünyamızın Pili Bitmesin” sloganıyla başlattığı kampanyaya destek olan okullara ödülleri verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bir tören düzenledi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesinin çevre yatırımlarının anlatıldığı stantlar büyük ilgi görürken, öğrenciler de atıklardan yaptığı materyalleri sergiledi. Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi olarak çevre duyarlılığına yönelik pek çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Değirmenci, “Biz her yıl ilgili kurumlarımızla ve özellikle öğrencilerimizle çevre konusunda farkındalık oluşturma anlamında çok güzel programlar yapıyoruz. Bugüne dek anaokulundan başlamak üzere ilkokuldaki çocuklarımıza ve kadınlarımıza çevre eğitimleri verdik, vermeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir çevre yatırımlarında da öncü

Büyükşehirin atık su ve katı atıkların çevreye dönüşümü konusunda önemli yatırımlar yaptığına ve öncü olduğuna dikkati çeken Değirmenci, “Bu şehir, bu ülke bu dünya hepimizin. Yeşili korumak, doğayı korumak çok önemli” dedi. Çevre ve Şehircilik Müdürü Büyüksoy ise Çevre Haftasını kutlayarak, çevreye duyarlı örnek çalışmaları nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Büyüksoy, “Çevre bilinci bir eğitim unsuru. Ne kadar çok eğitimli olursak çevreyi o kadar çok korumuş oluruz” diye konuştu.

Çevreye duyarlı okullara ödül

Konuşmaların ardından etkinlik, öğrencilerin çevre konulu şiir ve kompozisyon okumasıyla devam etti. Ardından Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu ve Çal Sazak Anaokulu çevre temalı gösteri sunarken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise Hacivat-Karagöz gösterisini sergiledi. Etkinlikler, Denizli Büyükşehir Belediyesinin “Dünyamızın Pili Bitmesin” sloganıyla başlattığı kampanyaya destek olan okulları ödüllendirmesiyle devam etti. Bu kapsamda Berna Dalaman Anaokulu, Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Anaokulu, Mehmet Poran Anaokulu, Baklan Atatürk İlkokulu, Honaz Gürleyik İlkokulu, Ayşe-Yusuf Erdemir Anaokulu, Çal Sazak Anaokulu ve Honaz Kızılyer Hüseyin Avni Özden İlkokulu'na spor seti, masa tenisi, satranç takımı ödülleri verildi.

Binlerce fesleğen dağıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi programda vatandaşlara ferahlatıcı özelliğiyle çok sevilen fesleğen dağıttı. Merkez ve tüm ilçelerde toplamda 50 bin dolayında fesleğenin dağıtımının gerçekleştirileceği ifade edildi. Ayrıca vatandaşlara çevre bilinci ile ilgili yap-boz, not defteri, kalemlik, tişört ve bez çanta dağıtımı yapıldı.

Editör: TE Bilişim