27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni dönemde Ege Bölgesi'nin en büyük şehir tiyatrosunun Denizli'de olacağını müjdelerken, bir ilke daha imza atarak Altın Horoz Film Festivali'ni başlatacaklarını açıkladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tiyatro sanatçılarının, tiyatro çalışanlarının ve tüm sanatseverlerin Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlayan Başkan Osman Zolan, yeni dönemde hayata geçirecekleri Ege Bölgesi’nin En Büyük Şehir Tiyatrosu projesiyle sanata ve sanatçıya destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Kısa süre önce hayata geçirdikleri Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile büyük bir fiziki eksikliği kapattıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatromuzun kapsamını daha da genişleteceğiz. Tiyatronun şehrimiz genelinde farklı merkezlerde halkımız ile buluşmasını sağlayacağız" dedi.

ALTIN HOROZ FİLM FESTİVALİ

Denizli'de bir ilki daha gerçekleştirip Altın Horoz Film Festivali başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Osman Zolan, "Pamukkale'de düzenleyeceğimiz ve adına yakışır bir şekilde marka olacak Altın Horoz Film Festivalimizle yüzlerce ünlü sanatçı şehrimize gelecek" diye konuştu.

 LAODİKEİA FESTİVALİ

Başkan Osman Zolan'ın 258 vizyon projesi içinde düzenleyecekleri yeni bir festival daha bulunuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'de ilk defa bir şehrin kazı ve restorasyon çalışmasını devraldığı Laodikeia Antik Kenti’nde de bir festival yapılacak. Laodikeia Festivali ile binlerce yıl öncesine gidilerek yüz binlerce turistin Denizli’ye gelmesi sağlanacak.

Editör: TE Bilişim