Bakan Ramazanoğlu'ndan Cansel'in intiharı sonrasında Denizli'de önemli açıklamalarda bulundu Ramazanoğlu, "İyi hal indirimi uygulanmayacak. En ağır cezaya verilmesi konusunda sonuna kadar takipçisi olacağız. Asla geri adım atmayacağız" dedi.

Kayseri’de öğretmeninin tecavüzü sonrası canına kıydığı düşünülen Cansel için ‘Sözün bittiği yer’ diyen Bakan Sema Ramazanoğlu, ekledi: “Suçluların ağır ceza alması için bakanlığımız müdahil. Ben de bizzat takipçisiyim!” Ramazanoğlu Kadına yönelik saldırıda sanığa iyi hal indirimi uygulanmaması yasasının da en kısa sürede çıkacağını belirtti. Aİle ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Kayseri’de evli matematik öğretmeni Bayram Ö.’nün tecavüzü sonrası intihar ettiği iddia edilen Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Cansel Buse (17) ile ilgili Hürriyet’e konuştu. Suçluların ağır cezayı alması için bakanlığın müdahil olduğunu belirten Ramazanoğlu, kendisinin de bizzat davanın takipçisi olacağını söyledi.

‘CANSEL BENİM DE KIZIM’

Bakan Ramazanoğlu, tüm Türkiye’de büyük tepki çeken olay için şunları söyledi: “Anne-babası yüreklerinde o ateşi he kadar hissediyorlarsa bir anne olarak aynen hissediyorum. Cansel benim de kızım, benim de evladım. İnanın, sözün bittiği yer var. Bir anne, bir kardeş olarak ben onların bütün acılarını içimde hissediyorum. Kadın cinayetleri, tecavüz ve cinsel istismarda toleransım sıfır. Bunu hem şahsım adına hem bakanlığım adına söylüyorum. Hukukçu arkadaşlara her gün soruyorum. Hangi dava ne durumda, ne oldu, ne yapılması gerekiyor diyorum.”

Editör: TE Bilişim