DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret eden Enerji Verimliliği Derneği Şubesi Başkanı Mehmet Akgün ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Mahmud Güngör, Ali Ordu, Meriç Ger, Nuri Kurun, Engin Boyacı, Kürşat Yılmaz ve dernek Asistanı Sevda Arda ile birlikte Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Akgün ziyarette, Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a Denizli'yle ilgili çıkartmış oldukları enerji verimliliği potansiyeli raporlarını sunarak yapılabilecek tasarruf çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Dernek Başkanı Akgün, yapılan çalışmalarla evlerde, sanayide ve ulaşımda ödenen enerji faturalarında yüzde 25 seviyelerinde enerji verimliliği potansiyelinin olduğunu ve bu rakamın hem kendi hem de ülke ekonomisi için ciddi rakamlar olduğunu belirterek, "Biz dernek olarak ülke ekonomimiz için büyük bir yük teşkil eden enerji giderlerimizi yaşam standartlarımızdan ödün vermeden en aza nasıl indirebiliriz diye çalışmaları içerisindeyiz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz projeler sonucunda da ilimizde yüzde 25 oranlarında enerji verimliliği potansiyeli çıkmıştır. Kamu ve özel sektörde yapılacak çalışmalar ile toplumumuzu bu konuda bilinçlendireceğiz" dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise enerji verimliliği konusunda yapılacak olan her çalışmaya valilik olarak destek olacaklarını ifade ederek, "Fakat bu bilinci ilk olarak çocuklarımızda yerleştirmeliyiz. Bu sebeple Enerji Verimliliği Derneği ile çocuklarımıza yönelik çalışmalar yapalım" dedi.

Editör: TE Bilişim