Buldan İlçesinde Yukarı Park üstündeki Dokuma Pazarı Caddesi’ndeki Akın ailesine ait ev şimdiki sahiplerinden, Haydar Akın’ın kızı Feyza Çolakoğlu tarafından satın alarak Buldan Kaymakamlığına bağışladı.

Buldan'da Rüştü ve Ali Haydar Akın kardeşlerin babaları tarafından 1932 yılında yaptırılan ve çocukluklarının geçtiği Akınlar evi, Rüştü ve Ali Haydar’ın İstanbul’a göç etmesi, ailenin diğer bireylerinin de hayata veda etmesi sonrası satılmıştı. Ali Haydar Akın Buldan’ı ziyaret ettiği her seferde evi tekrar geri almak istemiş ancak bu bir türlü gerçekleşmemişti.

Evin son sahipleri olan Öğretmen Hasan Gündoğdu’nun ardından eşi Ayşe Gündoğdu’nun da hayata veda etmesiyle ev satılığa çıkarıldı. 15. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nde, babası Ali Haydar Akın’ı Anma Gecesi ve Ali Haydar Akın Caddesi’nin açılışında bulunmak üzere Buldan’a gelen Feyza Çolakoğlu’na durum iletildi. Feyza Çolakoğlu İstanbul dönüşünde atalarının evini satın almak istediğini bildirdi. Eczacı Mehmet Yakın vasıtasıyla evi satılığa çıkaran Gündoğdu ailesinden Turan Gündoğdu ile irtibat kuruldu. Mehmet Yakın, Feyza Çolakoğlu ve Turan Gündoğdu arasında tele konferans sistemi ile yapılan pazarlık sonucu 261 Bin TL’ye ev Feyza Çolakoğlu tarafından satın alındı.

Feyza Çolakoğlu satın aldığı aile yadigarı evi, kaymakamlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Buldan Kaymakamlığına bağışladı. Evin tapusu Buldan Kaymakamlığı üzerine yapıldı. Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Akın ailesinin tarihi ve çok güzel bu evi Buldan Kaymakamlığına bağışlamasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Feyza Çolakoğlu hanımefendiye bu güzel jestlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ev, mimarlarımız tarafından yeniden elden geçirilecek ve ihtiyacımıza göre restore edilerek, Akın ailesinin şanına ve onuruna yakışır bir şekilde kullanılacaktır.”

 

Editör: TE Bilişim