Denizli Haber - “Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla faaliyete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin "Evde Sağlık" birimi 3 yaşına girdi. 16 Kasım 2017’den bugüne günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulmuş sağlık sorunlarının ev ortamında planlanan tedavisinin takibi ve uygulamasını yapan birim 3 yılda 13 bin 500 vatandaşın imdadına koştu. Doktor muayenesi, enjeksiyon, serum ve pansuman gibi bugüne kadar 13 bin 500 vatandaşa 342 bin kez hizmet veren Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin sağlık birimi tam donanımlı ambulanslarla 5 bin kişinin de hasta naklini gerçekleştirdi.

TAM DONANIMLI AMBULANSLARLA HASTA NAKLİ

Evlerden sağlık kuruluşlarına ya da sağlık kuruluşlarından evlere 5 bin kişinin 26 bin 500 kez hasta naklini gerçekleştiren sağlık birimi toplamda 18 bin 500 vatandaşın sağlık hizmeti ihtiyacına cevap verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin evde bakım birimi ise günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

"AŞKLA, MUHABBETLE HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin Denizli’nin tamamında gönüllere dokunmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Osman Zolan, merkezin 19 ilçe ve 616 mahallede hizmet verdiğini söyledi. Denizlililerin çok önemli bir ihtiyacına yanıt verdiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Onbinlerce vatandaşımıza evde bakım ve sağlık hizmeti veriyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, nerede yardıma muhtaç bir vatandaşımız varsa, nerede bize ihtiyaç varsa gece gündüz demeden aşkla, muhabbetle hemşehrilerimizin yanındayız" dedi. Belediyecilik faaliyetlerinin ötesinde gönüllere dokunmanın da tarif edilemez bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Başkan Zolan, "Kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak', anlayışıyla başlattığımız projemizde bugüne kadar on binlerce vatandaşımıza ulaştık. İnşallah gönüller yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“DENİZLİ’DE YAŞAYAN HERKES MUTLU OLSUN”

Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ile vatandaşların dertlerine derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Kurduğumuz bu merkezle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim çalışma isteğimiz ve arzumuz, hemşehrilerimizin dualarıyla katlanarak artıyor. Biz istiyoruz ki, Denizli’de kimse 'ben yalnızım' demesin, bilsin ki ona uzanacak bir el, yarasını saracak birileri var. Bütün gayretimiz Denizli’de yaşayan herkes mutlu olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim